Presenten una moció per despatx extraordinari
Més Algemesí segellen un pacte amb el PP en el ple de juny celebrat la nit del passat dijous per a liquidar d’una plomada la dedicació de la regidora de Benestar Social i Cooperació, Anna Girbés, i les mitges dedicacions del regidor d’Ocupació i Participació, Marc Vendrell, i de la regidora d’Hisenda i Igualtat, Mar Pintor.
Per la falta de raons objectives que Més Algemesí i PP van escenificar que pogueren justificar aquesta decisió, cal pensar que aquesta maniobra respon únicament a un intent de desestabilitzar el govern local i empitjorar i dificultar la seua capacitat de maniobra i també com venjança per no haver accedit a les seues exigències salarials per entrar a formar part de l’equip de govern.
Cal recordar que, en una situació de crisi com la que encara estan travessant moltes famílies, hi ha dos regidories que són fonamentals i que donen atenció i suport a centenars de ciutadans i ciutadanes com són les de Serveis Socials i Ocupació. Aquestes són dos de les àrees més importants per a aquest equip de govern. És per això que es va pensar en la dedicació de tots dos regidors perquè pogueren tenir una major dedicació a aquestes qüestions. I ara els regidors d’ocupació i serveis socials juntament amb la d’hisenda se’n van al carrer.
Així mateix, l’acció es va dur a terme amb traïdoria i de manera premeditada. Es va fer ús del despatx extraordinari, un apartat del ple que serveix per a tractar assumptes d’urgència que no han pogut tractar-se en les comissions informatives.
Segons ha explicat l’alcaldessa, Marta Trenzano, “usar el despatx extraordinari per a llevar el sou a tres regidors sense tindre raons objectives de pes és una cacicada que solament se li pot ocórrer a Bermúdez i a la qual solament pot prestar-se el PP”.
Un pacte obert amb el PP
Trenzano ha manifestat que “és curiós que Més Algemesí ens acusara de ser de dretes quan pactem els pressupostos del 2017 amb el PP després que ells es negaren a negociar-los. Aprovar els comptes del consistori era fonamental per a no bloquejar el normal funcionament de l’Administració i per a atendre les necessitats de la ciutadania. Ho vam fer per responsabilitat i vam ser durament criticats. En canvi, ara, a Més Algemesí li sembla perfecte i apropiat seduir el PP per a escometre semblant atrocitat que no farà més que complicar el dia a dia del govern municipal”.
L’alcaldessa ha exposat que “a Bermúdez i a Esquerra Republicana no els importa usar el seu escó per a dur a terme polítiques destructives que els donen notorietat i que servisquen per a destacar el fet que ells són imprescindibles i que s’acaba imposant la seua voluntat. Però jo em pregunte què fa Compromís en aqueixa guerra. Esquerra Republicana i Bermúdez no són ningú l’un sense l’altre i ho són menys encara sense Compromís. Compromís ha demostrat ser un partit amb vocació de govern que està duent a terme importants reformes en el Consell i en molts ajuntaments juntament amb el PSPV. Crec sincerament que tenint la força de la seua marca, Compromís no hauria de ballar al ritme de la bogeria de Bermúdez i Esquerra. No tinc intenció de dir a ningú el que ha de fer, açò és merament la meua opinió”.
Font: PSOE