El PP menteix quan afirma que no hi ha un estalvi econòmic en la política d’alliberats del govern local i quan assegura que el departament de Promoció del Valencià no compleix amb les seues funcions.

AVIVA (Agència de Desenvolupament del Valencià) és l’òrgan competent en la promoció, difusió i correcció del valencià en l’Ajuntament i està format únicament per una tècnica des de fa onze anys, que també té competències en protocol i organització d’actes.
Les tasques que aquesta tècnica du a terme, quant al valencià es refereix, són, entre d’altres, les de la correcció del butlletí municipal Berca, dels informes, bases de concursos i documentació administrativa en general, catàlegs d’exposicions, cartelleria dels distints departaments i d’associacions, fulls informatius i cartes de difusió institucional.
AVIVA també impulsa diferents campanyes de promoció del valencià en tota la localitat; dos d’aquestes com a compromisos de la Carta de Serveis: la carta als Reis al gener i la cartelleria i etiquetatge en valencià en els comerços en els dos períodes de rebaixes. A més, també  d’altres que, com aquestes, organitza l’Àrea de Normalització Lingüística de la Diputació de València.
A més de tot això, des que l’equip de govern actual va prendre possessió s’han realitzat més activitats des de l’agència com ara la XXXI Trobada d’Escoles en Valencià que es va celebrar l’any passat any a Algemesí, la celebració del V aniversari de la declaració de la Festa com a Patrimoni de la Humanitat, la celebració d’un ple del Consell Valencià de Cultura en el nostre ajuntament, l’edició d’un còmic de la Festa junt amb l’AVL i la creació d’una pàgina de Facebook de l’agència en què es donen consells sobre l’ús del valencià. Tot això demostra que no és cert que el departament no puga fer-se càrrec de les seues funcions, ja que les ha incrementades.
L’equip de govern format per PSPV i EUPV va decidir, a l’inici de la legislatura, que esta funcionària assumira, també, la funció de cap de gabinet de l’alcaldia per a estalviar els 42.600 euros anuals que cobrava la cap de gabinet de l’anterior alcalde del PP. A més d’això, també es van suprimir dos alliberaments que el PP tenia en premsa i protocol que suposaven uns sous de 37.180 i 16.800 euros anuals respectivament.
Segons ha afirmat l’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, “no és veritat que hàgem incrementat els gastos de personal com afirma el PP ja que hem estalviat els 96.500 euros anuals que el PP pagava a aquestes tres persones alliberades que s’encarregaven del gabinet de l’alcaldia, la comunicació i el protocol”.
 
S’ha contractat a una persona de cara a la celebració de l’Assemblea de l’ICCN.

L’Ajuntament ha contractat una persona per a reforçar a l’equip que ha d’encarregar-se de l’organització de l’assemblea internacional dels Patrimonis de la Humanitat que tindrà lloc a Algemesí en 2018.
Trenzano ha explicat que “aquest és un esdeveniment que ens enorgulleix, que suposarà que representants dels patrimonis de tot el món vinguen al nostre municipi. És una oportunitat històrica per a ubicar Algemesí de nou en el mapa com un referent cultural i que servirà, a més, perquè nostra ciutat s’impregne de les cultures de tot el planeta”.
L’alcaldessa ha afirmat que “volem estar a l’altura que l’ocasió exigeix i ja estem treballant en l’organització d’aquesta assemblea junt amb l’Agència Valenciana de Turisme, però necessitem reforçar l’equip de gent que se n’encarregarà. Per això, hem contractat una persona que sumarà esforços i que tindrà un contracte de 18.000 euros més IVA, molt menys del que gastava el PP per a gestionar el seu dia a dia”.
Trenzano ha conclòs que “no deixa de sorprendre’m que el PP s’atrevisca a parlar de sous i d’alliberats quan ells, sent dos regidors més en el govern que nosaltres, tenien assessors que cobraven més del que ingressa ara aquesta alcaldessa. Ens farien un favor a tots si deixaren de manipular l’opinió pública”.