pspv psoe-algemesi-marta trenzano-fotoperiodismo valencia-agencia de prensa valencia-prensa valencia-comunicacion-periodismo-marketing-publicidad-diseño-carteleria-carton pluma-video corporativo-agencia prensa2-moises castell-carlos bueno-la veu d'algemesíAquesta legislatura hem ampliat el Departament de Serveis Socials, una de les prioritats marcades pels socialistes. Això ens ha permés poder oferir una millor atenció a la ciutadania i ampliar els programes socials que estan valent perquè les persones en risc d’exclusió puguen ser autònomes i tindre capacitat per ser autosuficients.

El 2018 hem aprovat una nova ordenança que regula les ajudes d’emergència i les ajudes per al desenvolupament personal de les persones majors. L’ordenança té com a objecte l’atenció d’aquelles necessitats més bàsiques que les persones no puguen abordar per elles mateixes. A més, amb la nova ordenança, més persones podran ser beneficiàries d’aquestes ajudes. També hem establit convenis de col·laboració amb Càritas i Creu Roja per lluitar conjuntament contra la pobresa i l’exclusió social.

En paral·lel, hem iniciat el Projecte d’Itineraris al barri del Raval. Aquest és un projecte d’inserció sociolaboral emmarcat dins de l’estratègia europea per al foment de la inclusió activa amb la visió de promoure la igualtat d’oportunitats, la participació activa i la millora de l’ocupabilitat en aquest barri. El projecte va adreçat a persones en risc d’exclusió social.

Pel que fa la dependència, hem destinat un professional més per a l’atenció a les famílies, cosa que ha permés incrementar el nombre de sol·licituds tramitades a la conselleria.

Pel que fa l’ocupació —una altra de les prioritats d’aquest govern— hem vist com l’increment de les inversions de la Generalitat en aquesta matèria he fet possible la contractació de més personal que en els anys dels governs del PP. Una altra aposta ha sigut la formació a través dels tallers ocupacionals i de diferents cursos impulsats per l’Ajuntament, perquè sabem que un dels principals problemes per trobar faena és la falta de formació. Tot això ha comportat la reducció de la tassa d’atur a xifres d’abans de la crisi.

La propera legislatura seguirem aquesta dinàmica d’anar incrementant les inversions per aconseguir un poble sense atur i sense exclusió social.