xarrada1Tot el Departament de Salut de la Ribera passarà a ser de gestió pública a partir de l’1 d’abril pròxim. El compromís de la Conselleria és el de mantindre tots els serveis i especialitats de l’hospital.
La directora general de l’Alta Inspecció Sanitària, Isabel González; el comissionat de l’hospital, Salvador Llopis, i la directora territorial, Maite Cardona, van aclarir ahir molts dubtes a la ciutadania d’Algemesí respecte a la reversió en un acte organitzat pel PSPV.
L’alcaldessa, Marta Trenzano, va mostrar el seu total suport a la reversió i va sustentar el seu argument en el fet que “durant 20 anys la ciutadania de la Ribera ha patit un greuge comparatiu respecte a altres departaments de gestió pública, perquè hi havia una empresa que havia d’obtindre beneficis econòmics a força de retallar en recursos sanitaris i de personal”.
Trenzano va declarar que “amb la gestió pública es garantirà la igualtat de tracte als pacients de la comarca, s’ampliaran les infraestructures i augmentarà el personal en atenció primària. Aquesta és una bona notícia que assegura la millor atenció possible per a la nostra ciutadania”.
La directora general, Isabel González, va posar en valor el canvi en les prioritats del nou Consell pel que a la salut respecta ja que “1 de cada 3 euros que es gasta la Generalitat és en sanitat, la qual cosa suposa una inversió de 6.000 milions anuals”.
Segons va explicar González “el nostre compromís és, no solament mantindre els serveis i les especialitats, sinó millorar-los progressivament atés que la Conselleria no ha d’obtindre cap benefici econòmic d’aquesta gestió, de manera que tots els nostres recursos revertiran en la gestió. Un dels primers elements que millorarà l’equipament serà un accelerador lineal del càncer valorat en 3,5 milions d’euros”.
Així mateix, va asseverar que “una de les nostres prioritats serà la de potenciar l’atenció primària ja que és ací on s’estableix el primer contacte amb el pacient. Per això, els pressupostos de 2018 de la Generalitat ja inclouen millores en infraestructures, equipament i personal”.
Per la seua banda, el comissionat de l’hospital, Salvador Llopis, va afirmar que “s’està treballant en la reversió des de fa més d’un any. Això ens ha permés arribar a acords amb els sindicats que garanteixen la subrogació del personal de l’hospital que passarà a ser personal laboral.
Llopis va explicar que “respecte a la potenciació de l’atenció primària, ja tenim compromisos en marxa. Per exemple, en 2018 s’invertiran 60.000 euros en el projecte d’ampliació del centre de salut de la plaça de la Ribera d’Algemesí, projecte que es finançarà amb 500.000 euros del pressupost de 2019 i 500.000 euros més del pressupost de 2020.
Finalment, Cardona va concloure que la decisió de recuperar el departament per a la gestió pública està sostinguda pel pacte del Botànic, perquè tots els partits que el sustenten recollien aquesta proposta en els seus respectius programes electorals.