El passat dimecres els socialistes i distintes associacions parlaren a la seu del partit sobre la necessitat d’estudiar i abordar els problemes de la salut mental a Algemesí.

PSPV-PSOE.- La salut mental s’ha convertit en una de les principals preocupacions de la ciutadania i la política ha de donar una resposta vàlida i seriosa a aquest problema. Per als i les socialistes, els ajuntaments són una peça fonamental en aquesta lluita contra els problemes de salut mental, per això s’estan reunint amb distints col·lectius i reunint iniciatives de distints municipis per poder atacar des de l’ajuntament aquest problema. Les accions se centren en l’ajuda psicològica per a la gent jove i en atendre la soledat no desitjada que afecta sobretot a la gent més major. Són accions que han funcionat en altres municipis i que els ajuntaments com el d’Algemesí també ha de ficar-se mans a l’obra.

Des del govern d’Espanya s’ha aprovat un Pla de Salut Mental de 100 milions d’euros amb distintes accions per atacar aquest problema, a més, el govern de Ximo Puig també va elaborar una estratègia amb distintes associacions per previndre i actuar davant aquests problemes, però l’actual govern del Partit Popular ha retallat fins a 12 milions d’euros les accions per combatre aquest problema. La portaveu socialista de salut mental a les Corts Valencianes, Cristina Martínez, present a la reunió va assegurar: “És responsabilitat de les administracions millorar l’atenció en salut mental, no sols reforçant els professionals sanitaris, sino també el sistema de serveis socials i les condicions de vida de la ciutadania. Tindre unes condicions de vida digna també és invertir en salut mental. I això s’ha de fer de la mà de les associacions i els ajuntaments.”

Per altra banda, distints estudis asseguren que la proliferació de les cases d’apostes o els jocs d’atzar comporten problemes de salut mental no sols als usuaris sinó també als familiars, per això els socialistes es pregunten per què l’equip de govern de PP i VOX no recolzaren la proposta per paralitzar la proliferació de cases d’apostes a Algemesí.

En paraules del Secretari General Rafa Lluch “reduir els impostos a les persones amb més patrimoni produeix que el govern de PPVOX a la Generalitat Valenciana haja de retallar 12 milions d’euros en polítiques de salut mental” també va assegurar que “els ajuntaments han de ser els principals interessats en els problemes que deriven de la salut mental, per això sol·licitarem a l’ajuntament d’Algemesí que elabore un pla de salut mental i promoga distintes accions per a pal·liar aquests problemes”.

A l’acte animaren a les associacions i a la ciutadania a col·laborar en la difusió i el debat sobre la salut mental, a més d’anunciar que presentarien una moció per posar sobre la taula distintes accions que l’Ajuntament podria realitzar.