pspv psoe-algemesi-marta trenzano-fotoperiodismo valencia-agencia de prensa valencia-prensa valencia-comunicacion-periodismo-marketing-publicidad-diseño-carteleria-carton pluma-video corporativo-agencia prensa2-moises castell-carlos bueno-la veu d'algemesíLa regidoria d’Agricultura ha sigut una a les que més atenció em parat aquesta legislatura. A més d’incrementar les inversions agràries en un 118%, ara és el Consell Agrari el que decideix com repartir aquestes ajudes.

Aquest és un clar exercici de governança compartida que dóna protagonisme als agricultors. També hem incrementat la seguretat del camp, i les xifres així ho avalen, amb la vigilància amb drons, un projecte de vanguarda que situa Algemesí al capdavant dels ja molts municipis que també han adoptat aquesta mesura.

Som molt conscients de la greu situació que travessa el camp i per això, a més de les mesures que hem adoptat a nivell local, hem estat en permanent contacte amb els eurodiputats socialistes perquè, entenem, que és allí on es podem adoptar decisions que establisquen un marc en el qual els productors valencians no estiguen agreujats respecte a altres productors de fora de la UE. Fruit d’aquest treball la diputada socialista, Inmaculada Rodríguez Piñero, ja ha aconseguit el compromís la Comissió Europea per impulsar algunes regulacions.

La més important és l’homogeneïtzació dels controls dels cítrics i l’augment de les inspeccions als productes que venen de fora. S’incrementaran les auditories en els ports europeus i als països tercers productors de cítrics abans de l’avaluació de l’acord amb Sudàfrica el proper mes de desembre. Una altra proposta socialista, assumida per la UE, és una llei contra les pràctiques deslleials en la cadena de valor. Aquesta directiva prohibirà, per exemple, que els compradors dels productes agroalimentaris imposen les seues condicions als venedors qui, normalment, es troben en una situació de debilitat.

Com veuen, quan hi ha assumptes que traspassen la competència municipal, els socialistes hem anat on ha fet falta, en aquest cas a Brusel·les, per exigir allí les mesures que considerem de justícia per a la protecció dels nostres llauradors.

Aquesta serà la tònica que seguirem la propera legislatura. Seguirem treballant amb el Consell Agrari i amb les institucions supramunicipals per garantir la seguretat i la igualtat d’oportunitats al camp.