Finalment Més Compromís no entrarà a formar part de l’equip de govern d’Algemesí.

marta trenzano pere blanco pspv psoe algemesi esquerra unida algemesiLVA.-  No hi ha hagut acord. Més Compromís ha preferit quedar-se fora del nou equip de govern local que acceptar les condicions oferides pels socialistes. La intenció de l’alcaldessa, Marta Trenzano, era la de repartir les regidories entre les tres forces d’esquerra de forma proporcional al número de regidors obtinguts en les eleccions.

Esquerra Unida va acceptar immediatament però Més Compromís va sol·licitar que es creara per a la seua cap de llista, Lorena Calatayud, el càrrec de la vice-alcaldia. També va proposar dividir en tres àrees l’organització del govern de l’ajuntament, una de les quals seria per al seu partit i, a més, va instar a crear la figura del coordinador, un per a cadascuna de les tres àrees. Una altra petició més era que Lorena Calatayud disposara de delegació de signatura per a poder realitzar decrets d’alcaldia.

La desigualtat al seu favor que reclamava Més Compromís, va portar als socialistes a realitzar una proposta en la que convidava a EU i a Més Compromís a acceptar dos delegacions per cada regidor, és a dir, quatre per als de Pere Blanco i sis per als de Lorena Calatayud, concedint-li a més el càrrec de primer tinent d’alcalde, sense contemplar la creació de les figures dels supervisors ni els de vice-alcaldessa. Però Més Compromís no va acceptar estos termes.

La següent acció de Marta Trenzano va ser proposar-li un pacte a Esquerra Unida, oferint-li a més dos regidories a Ciutadans, encara que estos estarien fora de la Junta de Govern que està formada únicament per huit regidors (set més la alcaldessa), entre els quals estaran els socialistes i els dos d’Esquerra Unida. Els d’Edgar Bresó van assentir i amb la seua inclusió totes les delegacions queden adjudicades.

En breu es mantindran reunions per a repartir les diferents àrees entre els onze regidors.