El festival “Nits de música a la Xopera” arriba a la seua quarta edició. Durant els quatre divendres del mes juliol aquest paratge natural d’Algemesí acull quatre concerts a l’aire lliure. Música única per a un entorn únic. Des de l’organització del festival han destacat que la línia que ha seguit la programació d’enguany és “oferir diferents formes d’interpretar la músics i entendre el món”.

nits de musica a la xopera

Presentació de les «Nits de Música a La Xopera». LVA


El festival comença el divendres 5 de juliol amb l’actuació del músic i periodista brasiler Leo Minax. Un compositor exigent i inquiet que va decidir abandonar el seu país i la professió periodística per a dedicar-se en exclusiva a la música. Reconegut per cuidar els seus textos, ha compost per a Jorge Drexler o Ana Belén entre altres.


La segona actuació serà el 12 de juliol quan la nit algemesinenca aculla al trio Julve, Saglio i Piru. Després de recórrer el món amb els seus respectius projectes Isabel Julve, Matthieu Saglio i José “El Piru” s’uneixen per a oferir una aventura musical amb composicions pròpies i versions de cançons de tota la vida.


El 19 de juliol el músic valencià Miquel Gil presenta el seu últim treball Geometries. Al capdavant d’una completa banda de músics, Gil fa una demostració de música d’arrel valenciana i poesia contemporània.


Planet 8, el grup format per Òscar Briz, Silvia Martí i Nacho Villanueva, tanquen el festival amb la seua actuació el divendres 26 de juliol. Presenten un repertori de música dels anys 80, majoritàriament en anglés.


Tant Miquel Gil com Òscar Briz han destacat les ganes de participar en un festival que es du a terme en un entorn natural únic, “en la confluència màgica de la desembocadura del Magre en el Xúquer, en ple cor de la Ribera”.