El centre professional de música i dansa «Joan Baptista Cabanilles» d’Algemesí queda fora de la programació cultural de la localitat i tindrà que fer els actes de cloenda de curs en Benicull, Guadassuar i Benifaió.

Després de quasi 30 anys utilitzant les instal·lacions culturals de l’ajuntament d’Algemesí (entre elles el Teatre Municipal) per a dur a terme les activitats acadèmiques del Centre Professional Joan Baptista Cabanilles tal com audicions de música, concerts de fi de curs, concerts de graduació d’alumnes, mostres i fi de cursos de dansa entre altres, la mala gestió de la Regidoria de Cultura ha deixat fora als més de 400 alumnes que conformen l’alumnat del Centre Cabanilles, impossibilitant així poder fer ús del Teatre Municipal en les dates previstes per a tals esdeveniments.

Malgrat presentar les sol·licituds corresponents -a data del mes de juliol de l’any 2018 per tal de formalitzar la reserva del Teatre Municipal- seguint el procediment establert per l’esmentada Regidoria, aquesta va informar l’equip directiu del Centre que les sol·licituds per a les activitats s’havien de realitzar a partir de l’1 d’octubre de 2018, cosa que es va procedir a fer.

El dia 16 d’octubre, el Centre va rebre una resposta a la sol·licitud presentada en la qual es denegava la utilització del Teatre Municipal en huit dates de les deu sol·licitades. No obstant, després de diverses converses telefòniques amb el regidor de Cultura, en Pere Blanco, qui va assegurar a l’equip directiu que no hi hauria cap problema en poder utilitzar les instal·lacions del Teatre, la direcció del Centre es va trobar amb què les dates que havien sol·licitat havien sigut assignades, inexplicablement, a altres col·lectius culturals de la localitat.

La situació empitjora quan, en un dels plenaris celebrats a l’ajuntament d’Algemesí, el regidor Josep Bermúdez (del grup Més Algemesí) preguntà al Regidor de Cultura sobre aquest tema i la seua resposta no fou gens clara ni satisfactòria. Segons Pere Blanco, el Centre Professional Cabanilles sol·licita cada any una major quantitat de dates per fer ús del Teatre Municipal, cosa que és totalment falsa, ja que, des de fa molts anys, el nombre d’activitats realitzades al Teatre no ha variat mai. Així mateix, justifica la denegació de la sol·licitud amb les Jornades de Teatre Escolar, jornades que es realitzen als matins i no interfereixen de cap manera en les activitats que el Centre havia sol·licitat, ja que totes elles eren a les vesprades.

Fonts properes a l’ajuntament d’Algemesí han assegurat a la direcció del Centre que, el dia 1 d’octubre de 2018, sols un col·lectiu, a més del Centre Cabanilles, havia sol·licitat fer ús d’algun dels espais culturals que existeixen a la localitat i la data no coincidia amb cap de les sol·licitades pel Centre. Aleshores, tenint en compte aquesta situació i sent la sol·licitud presentada pel Centre Cabanilles la primera, quins criteris ha fet servir la Regidoria de Cultura per tal d’assignar les diferents sol·licituds?

Davant aquestes circumstàncies, l’equip directiu del Centre Cabanilles ha hagut de localitzar diferents alternatives en altres poblacions per tal de dur a terme les activitats culturals i educatives programades a l’inici del curs 2018-2019. Gràcies als Ajuntaments de Benicull, Guadassuar i Benifaió, els quals han facilitat poder fer ús de les seues instal·lacions destinades a esdeveniments culturals, els alumnes del Centre Cabanilles podran realitzar les activitats esmentades anteriorment i concloure el curs acadèmic però, malauradament, amb l’inconvenient d’haver de desplaçar-se a altres localitats.

L’equip directiu, el claustre de professores i professors, i l’Associació de Mares i Pares del Centre Professional de Música i Dansa «Joan Baptista Cabanilles» lamenta profundament aquesta injusta i poc professional situació i convida a la Regidoria de Cultura i al seu regidor, Pere Blanco, a prendre mesures per tal d’evitar en un futur aquestes situacions i ser més equitatius i eficients.

Centre Professional de Música i Dansa

“Joan Baptista Cabanilles” (Algemesí)