Regidor de Serveis Públics i Patrimoni

Raül Adam dóna resposta a les queixes dels hostalers que havien mostrat el seu malestar pel presumpte incompliment, per part d’alguns companys, de la nova normativa de terrasses. A més explica l’espai que han d’ocupar els bars en zones per als vianants i la preocupació per oferir servei de recollida de fem els dissabtes.

raul adam regidor Serveis Publics i Patrimoni agencis prensa2 carlos buenoCarlos Bueno.-

En què han consistit les mesures amb les quals l’ajuntament ha recolzat als nostres bars i restaurants?

En primer lloc estan les ajudes econòmiques del Pla Reactiva Algemesí, per les quals els autònoms i PIMES de la nostra ciutat rebran des dels 300 euros per als que han vist reduïda la seua activitat, 600 euros per als que han tancat i fins als 1.100 euros per als que han hagut de tancar i no han rebut cap ajuda de la Generalitat.

En segon lloc s’han realitzat en un primer moment llistes dels establiments hostalers que realitzen servei a domicili, per tal de facilitar als ciutadans l’accés a ells, i ara, amb el canvi de Fase 0 a Fase 1, hem ampliat aquesta llista per a aquells establiments que disposen de terrassa, estan oberts i agafen reserves.

Per finalitzar s’ha permès als nostres bars i restaurants l’ampliació de les terrasses fins al doble de l’espai, per tal de que pogueren mantenir el nombre de taules garantint les distancies de seguretat.

 

Presumptament alguns establiments no ho han respectat i han ampliat la quantitat de taules, la qual cosa ha provocat cert malestar entre els que s’ajusten a la llei.

Des d’un primer moment, tant els hostalers com els clients, en línies generals han complit amb les mesures de seguretat requerides. És cert que en moments i llocs puntuals no s’han complit conforme caldria totes les mesures de seguretat, sobretot durant els primers dies del canvi de fase. Aquests problemes s’han anat resolvent en el mateix moment que l’Ajuntament ha tingut coneixement. La policia ha vigilat constantment les terrasses, ha donat indicacions a fi de fer complir les normes, tant als hostalers com als clients, i continuaran fent-ho per tal de garantir la seguretat de tota la ciutadania.

Amb la conversió en zona de vianants del carrer Sant Josep de Calasanç durant els caps de setmana, hi ha veïns que han mostrat la seua preocupació per la possible ampliació sense control de les terrasses d’alguns bars, la qual cosa dificultaria el passeig mantenint les distàncies de seguretat.

No s’està donant cap permís per que els establiments del carrer Sant Josep de Calasanç amplien les terrasses més del que ja ho han fet. Aquests hauran d’ocupar el mateix espai que actualment ocupen.

També han arribat queixes per l’espai que ocupen certes terrasses del parc Salvador Castell.

Aquestes terrasses han ampliat en la mateixa mesura que les demés. A simple vista aparenta que ho han fet molt més que altres, però açò és degut a que aquesta zona ha tingut sempre les terrasses més grans de la ciutat, ja que sempre han disposat d’un gran espai. Al ampliar-les dóna eixa sensació, però totes tenen el mateix nombre de taules en l’espai que se’ls ha permès ampliar, garantint sempre que els veïns puguen passejar i transitar per el parc.

La recentment creada Associació de Restaurants i Bars d’Algemesí, ARBAL, opina que l’actual ordenança de terrasses és purament fiscal i que és necessari que es revise en funció urbanística.

Compartim aquesta opinió. És més, aspirem a tindre una ordenança que busque la convivència ciutadana a l’hora de regular la ocupació de la via pública. La ordenança actual ha quedat desfasada. Hem de treballar per a que la nostra ciutat tinga una ordenança que s’adapte a les necessitats actuals del sector hostaler i que al mateix temps respecte la seguretat i el descans dels veïns. En aquesta línia treballarem amb veïns, ACSA, EMPAL i amb aquesta nova associació, ARBAL, a la que aprofite per a donar la benvinguda i desitjar-los molts encerts.

A més, reclamen un servei de recollida de fem els dissabtes. El problema és que l’horari dels contenidors és fins a les 22 hores i no tots tenen un a prop, i per a no guardar la brutícia fins als dilluns, tenen que anar a traure-la els diumenges, a pesar que el bar està tancat.

Es tracta d’una reclamació que porta fent el sector des de fa molts anys i és un problema que hem de resoldre. Hem fet nostra aquesta reclamació. Des del passat desembre disposem d’un nou contracte de neteja i recollida de fem, i estem estudiant la millor forma de portar a terme aquest servici.