Víctor Hernández va tallar l’única orella d’una jonegada de Talavante deslluïda en general. Esperançador debut amb picadors de Javier Camps.

carlos bueno firma agencia prensa2

Carlos Bueno

Decepcionant comportament de l’encierro enviat per Talavante per a la cinquena de la fira d’Algemesí. Els seus pupils van dificultar el lluïment d’una terna que va acabar traient major partit dels jònecs del que en principi es presagiava. Només el tercer de la vesprada, sense ser fàcil, va oferir majors possibilitats, i Víctor Hernández va saber aprofitar-les gràcies al seu notori ofici.

Víctor Hernández. M.C./PRENSA2

Escarbava eixe exemplar abans d’arrancar-se a envestir i després el feia calamoxeant. Però l’extraordinari temple del joneguer madrileny va aconseguir portar-lo cosit a la seua muleta per a allargar els seus viatges més lluny d’on en principi pretenia anar l’animal. Van ser dos tandes en redó i una de naturals en les quals la franel·la no va patir ni un toc. Després el de Talavante va tirar el freno i el de Los Santos de Humosa va retallar distàncies per a provocar les seues arrancades amb determinació i aconseguir que la intensitat de la seua faena no decaiguera.

Javier Camps. M.C./PRENSA2

Si l’actuació de Víctor Hernández va constatar que és ja un torero fet, una realitat inequívoca, el debut amb picadors de Javier Camps va revelar que estem davant una il·lusionant esperança. El que tancava el festeig va eixir solt i no es va deixar lligar els muletazos. Però el valencià es va mantindre fresc de ment i li va deixar la tela posada per a subjectar-lo en la mesura que era possible. Va afonar les sabatilles en l’arena i es va encaixar de renyons per a torejar amb naturalitat, gust i empaque cada vegada que l’astat es deixava. Malgrat ser un dia de nervis, va evidenciar claredat i confiança, encara que després ho va tirar tot a perdre pel seu deficient ús de l’estoc.

El primer del seu lot i el que va obrir la vesprada només van permetre als joneguers mostrar la seua disposició. El d’Hernández va fugir cap a taules després de cada passe i al de Camps li va faltar raça per a envestir amb la mínima qualitat.

Fitxa del festeig:

 Algemesí, 28 de setembre de 2022. 5a de fira. Quasi ple. Jònecs de Talavante, 1r mans, 2n descastat, 3r manejable i 4t deslluït.

Víctor Hernández: salutacions i orella

Javier Camps: silenci i silenci després de dos avisos

Quadrilles: Es desmonteraren Marcos Prieto i Luis Cebadera després de banderillar al tercer, i Sergio Pérez en el quart.