Hi ha que posar-se en contacte amb l’arrendador i arribar a un pacte per escrit en el que es trobe una alternativa menys dolorosa per a ambdues parts.

LVA.-  L’estat d’alarma decretat pel Govern d’Espanya ha provocat el tancament de la majoria de locals comercials, i conseqüentment, alguns autònoms i pimes van a trobar dificultats per poder fer front a totes les despeses fixes que continuen, entre elles el lloguer.

La salut és el més important, però la manca d’ingressos va a comportar dificultats per als sectors més vulnerables, com és el xicotet comerç urbà, i l’empresa familiar.

Des de molts àmbits s’estan aportant granets d’arena per fer més suportables les circumstàncies actuals, així com que el Govern Estatal i pel mateix Ajuntament d’Algemesí preveuen una sèrie de mesures extraordinàries. Però sobretot, i atès el temps que es preveu aquesta situació, hem de pensar també en com actuar per poder evitar un tancament definitiu del comerç de proximitat, i que no es convertisca el nostre municipi en una ciutat sense activitat a peu de carrer.

És per això que, des de l’Associació de Comerç i Serveis d’Algemesí – ACSA i l’Agrupació Empresarial d’Algemesí – EMPAL recomanem, posar-se en contacte amb l’arrendador per trobar l’alternativa menys dolorosa per a ambdues parts. La comunicació deu fer-se com més prompte millor, ja que el proper pagament ha de fer-se a principis d’abril, i el que es vol evitar és un impagat del lloguer.

El pacte al que s’arribe ha de quedar per escrit, ja siga una moratòria, un pagament fraccionat, una reducció del lloguer per uns mesos, o qualsevol altra opció. Si l’inquilí exigeix l’exoneració íntegra de la renda, l’arrendador podrà mostrar la seua negativa si no està d’acord.

Es prega als propietaris que tinguen màxima sensibilitat amb les empreses de la nostra ciutat mentre dure aquesta situació excepcional, sobretot perquè va a ser beneficiós a la llarga, tant per ells, com per l’ocupació dels ciutadans i en definitiva de l’economia de la nostra ciutat. Es poden proposar alternatives com una moratòria o inclús reduir totalment o parcial el pagament del lloguer, i les rentes que no es paguen durant l’estat d’alarma es prorratejarien durant els dotze mesos següents, en els successius rebuts mensuals.

Es té coneixement de que actualment hi ha algun propietari que han decidit no cobrar el lloguer dels seus locals comercials arrendats.