La Casa Andalusia d’Algemesí coronarà a les seues Regines el dissabte 22 d’abril en el Teatre Municipal a les 18:30 hores.

Comunicació Casa Andalusia d’Algemesí.-  L’Associació Cultural Casa Andalusia d’Algemesí coronarà a les seues Regines infantil i major el dissabte 22 d’abril en el Teatre Municipal a les 18:30 hores. Amb aquesta primera coronació de caràcter bianual es dona inici a un dels actes importants que se realitzen a les diferents 30 cases culturals andaluses de València.

L’acte serà presidit per Cristina Lorente, presidenta de l’associació, la junta directiva, l’alcaldessa Marta Trenzano, la regidora Palma Egido, l’ex-alcalde Vicente Ramón García Mont, representants de tots els partits polítics, cases culturals andaluses de València, president associació Taurina, Berca Eqüestre, Adisalge, Asociació ames de Casa Tyrius i altres associacions culturals de la nostra ciutat.

Després de la coronació de les Reines, presentacions, balls i agraïments, es realitzarà el vi d’honor i actuació en directe del grup andalús “els Germans Marín” en la seu que té la casa en Ronda del Calvari 10.

L’actual reina de la FECACV (Federació entitats culturals andaluses a la Comunitat Valenciana) Carla Picazo, junt a la Sra. Cristina Llorente, coronaran i col·locaran les bandes a les senyoretes Lisa Castell Martínez, reina infantil, a la dama Rocío Morote i a Laura Villaescusa com a reina major. Les tres donaran continuïtat a la representació de l’entitat per a tots els esdeveniments durant l’exercici 2023-2025.

Amb aquesta coronació la Casa Cultural d’Andalusia inicia un nou any especial donant a mostrar que la casa porta més de 20 anys al poble d’Algemesí i continua més viva que mai, i que aquells emigrants que van vindre fa tants anys al nostre poble continuen sent presents en aquesta casa on la fe a la Verge de la Rosada i a la Verge de la Salut uneix cultures i obri portes per a qualsevol que vulga formar part de l’associació i de les activitats que es realitzen.

La casa estarà present a la Fira Andalusa de València 2023, que enguany se celebra del divendres 28 d’abril al diumenge 7 de maig al Jardí del Túria (entre el Pont l’Exposició i el Pont de les Flors), i al mes de maig realitzarà l’esperada Romeria a la Verge juntament amb la seua missa cantada pel cor rociero de l’associació