La vesprada del dissabte 22 d’abril, es va celebrar al Teatre Municipal la primera coronació i exaltació de les regines de la Casa d’Andalusia d’Algemesí. Sentiment, bellesa i emotivitat en un acte amb molta preparació que la presidenta Cristina Llorente, junt la directiva de la Casa i tots els quadres, van fer realitat després de més de 18 anys d’activitat.

Comunicació Casa Andalusia.-  Després de l’entrada de l’estàndard de la Verge del Rocío es va començar amb les presentacions, seguit del nomenament, coronació i imposició de bandes per als regnats 2023-2025.

La regina major, Laura Villaescusa, va estar coronada per Carla Picazo Torres, regina de la Federació d’Entitats Culturals Andaluses en la Comunitat Valenciana. La regina infantil, Lisa Castell, va ser coronada per la seua companya Laura Villascusa, i seguidament es va fer la imposició de bandes per la presidenta de la Casa. La dama infantil, Rocío Morote, va rebre la seua banda de la mà de la regina infantil Lisa Castell.

Després d’aquest emotiu acte es va passar a diferents actuacions, i més tard va prendre la paraula la alcaldessa Marta Trenzano, que va estar acompanyada de les regidores del Partit Socialista Palma Egido i Anna Girbés. També van estar presents el portaveu del Partit Popular José Javier Sanchis, acompanyat per les regidores Carmina Borràs i Emilia García, junt a l’exalcalde d’Algemesí Vicent Ramón Garcia Mont.

No va faltar la Junta Local Fallera amb les seues Falleres Majors i altres associacions culturals, com la Comissió Taurina, mestresses de casa Tyrius, Adisalge amb el president i regina de la seua falla, Berca Eqüestre -que és fonamental acompanyant amb cavalls molts actes de la Casa- i també una representació de cases andaluses germanes de tota València.

Aquest acte és un pas molt important a la Casa d’Algemesí, que a partir d’ara té dues regines que portaran el nom del nostre poble amb orgull i allà on vagen. El 21 de maig es celebraran els actes en honor a la Patrona amb una missa cantada en la Basílica de Sant Jaume i després una romeria on carros, balladors, companys del món eqüestre i tot aquell que vulga pot participar, acabant en una paella, balls i germanor en la Xopera.