En juny de 2009 Juan Enrique Ribes es convertia en president del Tortuga. Després de 14 anys al front del Club de Córrer deixa el càrrec perquè ja es sentia cansat i, a més, perquè acaba de ser nomenat Regidor d’Esports del Ajuntament d’Algemesí. Ell porta 22 anys com a soci, mentre que la seua successora pertany al club des de 2015. És Eva Colomer, que agafa el testimoni amb la il•lusió de augmentar el número d’integrants i de potenciar tot tipus de modalitats: asfalt, muntanya, senderisme…

Juan Enrique Ribes: “Vaig a continuar al costat de l’esport que tant m’agrada”


- Per què fa 14 anys et vas animar a ser president?

– En aquell moment estava en la Directiva. Juan Carlos Codina acabava i no volia tornar a presentar-se. Vaig decidir ser jo el que portara les riendes, me sentia capacitat i en molta il·lusió per fer un club gran, com així a segut.

– Amb quines il·lusions vas arribar a la presidència?

– Tenia moltes idees en el cap per a ficar-les en pràctica i canviar un poc el club. Tinc que dir que la estructura no la vaig canviar perquè vaig vore que el club estava molt ben estructurat. Sí que vaig incorporar dones a la junta directiva, ja que començàvem a tindre moltes com a sòcies.

– En quin moment es trobava el club?

– Quan jo vaig agafar el Club era el boom de les carreres populars i anava creixent el número de socis. Era un club totalment sanejat i en tot el recolzament per part de l’Ajuntament en tots els esdeveniments que organitzàvem

– En quin moment es troba ara?

– Lo més alt que he pogut. M’ha costat moltes hores de feina que li he llevat a la família i als amics, que també tinc que dir que ells han col·laborat i ajudat sempre i me han recolzat en tot, tant la família com els amics. Sempre han estat al meu costat i els tinc que agrair moltíssim el temps perdut desinteressadament. He treballat molt a gust en tots els socis i quan els he necessitat els he tingut; això es lo que fa gran un club, i que els esdeveniments tinguen l’èxit que sempre hem tingut.

– Què s’ha fet/millorat durant la teua presidència?

– Entrarem en el Circuit de Carreres de la Ribera del Xúquer, on en 2012 vaig ser president del circuit. Hem viatjat a carreres com la Behobia-San Sebastián, on anàrem dos autobusos, hem anat a la Marató de Màlaga, hem fet durant molts anys la Mitja Marató d’Almansa, també viatjant tots junts en autobús, tots els anys en la Marató de Valencia hem tingut molta representació, en la Gala de l’Esport distints socis han segut premiats, crearem la secció del Trail on també s’han aconseguit molts èxits, es fa el dia del soci obsequiant a tots en un detall, i una de les coses mes grans per a mi es el creixement de socis any rere any. En la actualitat tenim 380 socis, un dels Clubs més poderós de la Ribera. Molt orgullós d’haver-lo presidit durant 14 anys.

– Per què ho deixes?

– Crec que este Club necessita gent en idees noves i l’actual directiva ja mos sentíem cansats, directiva a la que vull donar les gràcies per estar al meu costat. També la decisió final ha segut perquè des de fa unes dies he segut nomenat Regidor d’Esports del Ajuntament d’Algemesí, es a dir, vaig a continuar al costat de l’esport que tant m’agrada. Des de ací donar ànims i molta força a la nova presidenta i la seua junta directiva.

Eva Colomer: “La idea és que hi hagen grups per a totes les modalitats”


- Per què t’has animat a presentar-te a la presidència?


- Sabíem que el grup de la Junta actual estaven cansats de portar el club, és una feina no remunerada i ells han estat molts anys treballant. Vaig pensar que seria una llàstima que el club es perdera després de tants anys, així que vaig començar a buscar gent per a fer un grup i agafar la directiva. Estic molt contenta amb el grup que hem fet, companys disposats a ajudar i treballar perquè el club continue endavant.


- En quines il·lusions arribes al càrrec?


- Amb la il·lusió de fer-ho igual de bé que el grup que ho ha portat fins ara, encara que ens han deixat el llistó molt alt.


- En quin moment es troba el club?


– Pensem que el club s’ha quedat un poc estancat en el que a número de socis es refereix i a programació d’activitats.


- Com penses que es pot millorar?


– La idea és animar a la gent perquè s’apunten al club i vegen que es pot entrenar amb companys. Fer eixides en grup, tant d’asfalt com de muntanya. Volem promoure el senderisme, ja que al club hi ha molta gent que el que fa és eixir a caminar. També volem que la Mitja del Samaruc tinga més animació, perquè quan un corredor ve de fora a fer una distància com aquesta li agrada tindre animació. Ens agradaria que el poble s’implicara més el dia d’aquesta cursa. També es poden fer eixides en grup a curses de muntanya amb diferents modalitats, de manera que el que fa senderisme s’anime a vindre.


- Quines idees tens en ment aportar?


- Tenim moltes idees, som un grup molt divers i cadascun aporta el seu granet d’arena. Ara cal posar-se a treballar per veure resultats.

– És significatiu el paper de la dona en el club?


- Fins fa uns anys a penes hi havia dones al club, però cada vegada en som més. Hem fet un grup per a la directiva amb paritat, sis dones i sis homes. Apostem per la igualtat i a l’hora de prendre decisions pense que les coses eixiran bé.


- Eixir a córrer està de moda. Quines són els avantatges d’associar-se al club?


- El corredor té a la seua disposició un entrenador que el pot assessorar de cara als seus objectius. No importa el nivell, qualsevol persona es pot apuntar i veurà que pot participar en els entrenes