El sector agrari i empresarial d’Algemesí s’ha reunit amb l’eurodiputada Inmaculada Rodríguez, el director general d’Agricultura, Roger Llanes, i el diputat autonòmic David Calvo. A l’acte han assistit representants de Copal, Jurat de Reg, Caixa Rural d’Algemesí, La Unió, Agriconsa, Albenfruit, Peiró Camaró, Acsa i Empal.

LVA.-  L’eurodiputada Inmaculada Rodríguez ha qualificat la reunió com a positiva perquè permet conéixer la realitat del sector i que el sector conega el que s’està fent per l’àmbit agrícola que va considerar com a estratègic.

Per a la parlamentària europea, la crisi del sector exigeix treballar en múltiples fronts. “Hi ha una estructura productiva molt atomitzada, incidir a contribuir a tindre uns preus en origen que siguen rendibles en tota la cadena de valor, promocionar el cooperativisme integral des de la producció fins al consumidor final perquè aquesta és l’agricultura més rendible”. També ha manifestat la necessitat de “rebaixar els costos de producció, mancomunar la gestió de la producció sense canviar la titularitat de les terres i és un tema que la conselleria està treballant i pot ser un exemple a seguir a Algemesí”.

La diputada europea ha expressat que s’ha de treballar en els acords comercials “garantir unes regles que siguen de competència lleial i aprofitar la demanda de productes en altres països”.

Per la seua banda, l’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, ha destacat la importància de “combatre la demagògia amb una major informació, que els eurodiputats vinguen ací, trepitgen el terreny, escolten les reivindicacions del sector i que ens donen informació real que està passant i que mesures es poden adoptar per a pal·liar la greu situació del camp. Aquest és un problema d’estat i consegüentment s’ha de solucionar des del diàleg, el consens i la responsabilitat”.