S’inicia una campanya escolar per transformar taps en mobiliari urbà a tots els col·legis d’Algemesí.

LVA.-  Les regidories de Medi Ambient i Educació han sumat esforços per dur endavant la campanya REPTETAPONS que l’empresa especialitzada d’Alginet CM Plastik està difonent en tots els col·legis d’Algemesí per crear bancs a partir del reciclatge de taps.

Les sessions informatives ja han començat de la mà de l’empresa als centres escolars i s’estendran al llarg de tot el mes de novembre amb l’objectiu d’explicar a l’alumnat en què consisteix el projecte i la importància d’involucrar-se.

Aquesta iniciativa està dirigida a tot l’alumnat de 6é de Primària i és un exemple molt didàctic dins del que s’entén com Economia Circular: reduir residus i donar-los un nou ús.

A mesura que van realitzant-se les xerrades, es col·loca en l’entrada de cada classe una caixa gran de cartó destinada a l’emmagatzematge de taps de plàstic tan habituals en molts envasos com sucs, llet, aigua, detergents, etc.

Durant varies setmanes l’estudiant recollirà els taps que serviran de matèria prima junt amb altres plàstics reutilitzables per als futurs bancs que s’instal·laran en la via pública, prop dels centres escolars implicats, amb la peculiaritat de combinar la comoditat i l’atractiu resultat del reciclatge de plàstics de diferents colors.

Així mateix, es col·locarà una placa que reflexe l’apadrinament de l’alumnat i este podrà comprovar la nova vida que s’ha donat a un material de rebuig, sent de profit i ensenyament per a tots els ciutadans.

En aquest sentit, el regidor d’Educació, Ximo Rosell, ha destacat que “aquesta iniciativa està destinada als col·legis perquè són un motor de canvi i conscienciació important en altres àmbits com pot ser després l’entorn familiar.” A més, en paraules del regidor de Medi Ambient, Àngel Ferrer, “l’objectiu final és conscienciar de la necessitat de reduir dràsticament els residus que generem, així com sempre buscar la seua reutilització sostenible.”