El diumenge 16 de juny, XV romeria en honor a la Verge de la Rosada.

Associació Casa Andalusa d’Algemesí.- L’Associació Casa d’Andalusia d’Algemesí celebrarà diumenge 16 de juny, la que serà la XV Romeria en honor a la Verge de la Rosada. Es tracta de la celebració més desitjada per tots els que formen part de la casa d’Andalusia, “és la manifestació religiosa catòlica i popular d’aquells andalusos que un dia les seues famílies van haver d’emigrar de la seua terra per diferents motius”, i des del poble acollit es van unir per a recordar i tindre present les seues tradicions i manifestar que sempre persistix en els seus cors.

La celebració de la romeria té lloc al maig o juny, al temps de Pentecosta i s’oferix amb gran preparació i molta il·lusió per tots els que formen la Casa, no sent tots ells descendents però si amants d’estos pobles i les seues tradicions.

Els actes programats començaran a les 9:15 h. amb la concentració en l’Associació de tots els romers per a eixir en germanor cap a la Basílica de Sant Jaume Apòstol i així celebrar a les 10:00 h. missa rociera oficiada per Mn. Joan Carles Alemany Vicens.

En finalitzar la cerimònia els romers, al costat de carros, carretes, genetes i cavalls de diferents pobles, es traslladaran en romeria per l’itinerari habitual amb cants i balls cap al paratge natural de la Xopera i gaudir al costat de tots els participants a les 14:00 h. del dinar de germanor.

Per a donar fi al dinar actuaran els Germans Marín (Antonio i Adri) que sempre amenitzen tots els actes de l’associació.

Si t’apeteix participar i fer la romeria i gaudir de la germanor andalusa, pots contactar amb la Casa a la Ronda del Calvari 10-12, de dilluns a dimecres de 19:00 h. a 20:30 h. o bé telefonant al 690956695