En el seu debut en una competició d’halterofília, l’algemesinenca Sara Alandete Esteve va aconseguir la medalla de bronze. Va ser el passat mes de març en la primera jornada de lliga internacional d’halterofília celebrada a Alzira.

sara alandete halterofiliaLVA.-  Sara té 23 anys i competeix en la categoria de 55 quilos de pes. Encara que porta tres anys fent crossfit, en el moment de participar en eixa primera prova només portava un mes entrenant específicament l’halterofília.

El 6 de febrer, Mónica Carrió, ex-olímpica i presidenta del club de halterofília d’Alzira, va contactar amb ella per a convidar-la a entrenar al club, i un mes després prenia part en la I Jornada de la Lliga Nacional en la que es va proclamar tercera en alçar 50 quilos en arrancada i 60 quilos en dos temps.

El 24 d’abril tornà a pendre part en una competició per segon ocasió, i en este cas acabà guanyant. Es tractava de la II jornada de lliga internacional d’halterofília.

L’esport sempre ha format part de la vida de Sara Alandete, que va començar al club de bàsquet femení d’Algemesí als 6 anys. Després va jugar al Racing femení quan tenia 12 anys, i tres després es va passar al Club de hándbol femení Maristas Algemesí. Va començar al CrossFit als 19 anys, on va pendre contacte per primera vegada en l’halterofília. L’any passat va quedar tercera en el torneig Taronja Game de Crossfit.

Sara és titulada en Grau de Mestra en Educació Primària, Especialista en Educació Física, per la Universitat de València. Té el títol en Máster Universitari en Professora d’Educació Secundària, en l’especialitat d’Educació Física, per la Universitat de València.