La segona edició del Rabou reunirà restaurants de prestigi i oferirà degustacions obertes al públic el pròxim 22 de setembre al carrer Sant Josep de Calassanç.
LVA.- La ciutat d’Algemesí acollirà el pròxim 22 de setembre la II edició del Certamen de Rabo de Bou, conegut com a Rabou, un esdeveniment gastronòmic de primer nivell que tindrà lloc en el marc de la Setmana de Bous. La cita se celebrarà al carrer Sant Josep de Calassanç a partir de les 10.00 h i, a les 13.00 h, els xefs presentaran les seues propostes davant del jurat. Tot seguit, el públic assistent podrà gaudir de degustacions d’este plat tradicional mitjançant tiquet.
Entre els restaurants participants destaca El Manantial, establiment representant de la ciutat d’Algemesí, que en la primera edició va aconseguir el tercer premi. Enguany tornarà a competir juntament amb establiments reconeguts com Restaurante Doña Leonor (Puçol), Binhui Food (València), Restaurante Rossinyol (Nàquera), Juan Veintitrés (Benifaió), Chef Amadeo (Gandia), El Mosaic (Meliana), Restaurante Nativa (Còrdova), Los Gómez (València), El Arcs (l’Alcúdia), La Cantina de Ruzafa (València), Casa Granero (Serra) i Casa Macario, guanyador de la primera edició del certamen.
El jurat estarà presidit per Alejandro del Toro, xef del Restaurant Albacora de València, i comptarà amb la participació de figures de prestigi com Eduardo Frechina (Restaurant Castillo de Godella, membre d’Eurotoques), Roque Carmona (creador de la recepta oficial i campió del Certamen de Còrdova), Teresa Carrascosa (Restaurant Setaygues de Siete Aguas), Adolfo Cuquerella (Restaurant La Granja i coordinador del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca) i Nuria Ferrando (Restaurant El Racó de Meliana).
Esta jornada gastronòmica està organitzada per l’Associació Gastronòmica del Rabo de Toro, el Restaurant Valhalla i la Guía Comer en Valencia, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Algemesí.
Segons ha destacat el regidor de Turisme, Festes i Tradicions, Natxo Silvestre, «el Rabou és una cita que reforça la unió entre festa i gastronomia, i que projecta Algemesí com a punt de trobada per a la cuina de qualitat i la tradició culinària».