L’Agència Estatal de Meteorologia alerta de l’entrada d’una DANA que podria provocar fortes pluges i vents.

LVA.-  L’Agència Estatal de Meteorologia alerta dels efectes que pot tindre la DANA (Depressió Aïllada en Nivells Alts) en la Comunitat Valenciana. Segons AEMET este tipus de fenomen meteorològic té diferències significatives amb la gota freda.

L’avís per ruixats i tempestes fortes ja ha començat i durarà almenys fins al divendres dia 13, amb un grau de probabilitat superior al 80%.

L’entrada d’una DANA pel Cantàbric, desplaçant-se al llarg del dimarts dia 10 de nord a sud per l’est de la Península, afectarà de forma més important a l’àrea mediterrània, amb ruixats sovint acompanyats de tempestes d’intensitat forta o molt forta.

D’acord amb esta evolució, les precipitacions més intenses a la Comunitat Valenciana s’esperen per al dimecres i amb major incertesa també el dijous i el divendres.

És probable que les acumulacions de precipitació superen els 100 l/m2 en àmplies zones i que, puntualment, els ruixats aconseguisquen la intensitat torrencial, és a dir 60 l/m2 en una hora, encara que cal tindre en compte que poden produir-se xicotets canvis en l’evolució de la DANA que podrien desplaçar les fortes precipitació a altres zones.

També s’esperen ratxes fortes o molt fortes de vent en l’àrea mediterrània. És convenient atendre els avisos de AEMET i seguir les seues indicacions.