Més de 100 entitats constitueixen el major fons solidari de la història d’Espanya i aporten 37 milions d’euros que serviran per cobrir la mort o l’hospitalització per causa directa del coronavirus dels professionals de sector sanitari. 

LVA.-  Seguros RGA, l’asseguradora del Caixa Rural d’Algemesí, s’ha adherit a aquesta excel·lent iniciativa sectorial que ha constituït la pòlissa col·lectiva que protegeix el personal sanitari que lluita contra el coronavirus a Espanya. Entre totes les entitats han aportat més de 37 milions d’euros per construir un fons solidari.

Amb aquests diners, la patronal d’assegurança (UNESPA) subscriurà una assegurança de vida col·lectiva que servirà per cobrir la mort per causa directa del Covid-19 dels que cuiden de la salut de tots els ciutadans en aquesta crisi sanitària, així com un subsidi per els que resulten hospitalitzats per haver contret el virus.

El col·lectiu de professionals que són susceptibles de ser afavorits per aquesta assegurança de vida col·lectiva el componen els metges, infermers, auxiliars d’infermeria, zeladors o personal d’ambulàncies que formen part de sistema de salut i es troben involucrats directament en la lluita contra la pandèmia .

«Aquesta crisi està traient el millor de tots nosaltres», destaca Pablo González de Castejón, director general de Seguros RGA. «En el Grupo Caja Rural, integrat per cooperatives de crèdit, sempre hem apostat per la col·laboració. Aquesta pòlissa col·lectiva a la qual tots sumem és un exemple del valor de la cooperació i de la suma d’esforços. Per a Seguros RGA és un honor formar part d’aquesta iniciativa que protegeix als que ens cuiden en hospitals, centres de salut i residències, als que estan en la primera línia per enfrontar la pandèmia «. 

El capital assegurat en cas de defunció per causa directa de virus ascendeix a 30.000 euros per persona, uns diners que rebran els hereus legals de l’assegurat. Pel que fa al subsidi d’hospitalització, suposarà el pagament de 100 euros al dia a cada sanitari malalt, sempre que el seu ingrés hospitalari supere els tres dies, i fins a un màxim de dos setmanes. Això vol dir que els pagaments oscil·laran entre els 400 i els 1.400 euros per persona. La protecció tindrà una vigència de sis mesos, a comptar de l’inici de l’estat d’alarma, que el Govern va decretar el passat 14 de març.