Més Compromís: “Desinterès del govern d’Algemesí pel servei d’informació meteorològica. Ja ni és possible consultar les previsions”. 

asesoramiento-climaticoMés Compromís.-  La deixadesa del govern d’Algemesí sembla no tocar mai fons. En 2017, per no treballar-se el plec de condicions i no incorporar els nous serveis, passàrem de tenir una pàgina web amb prediccions personalitzades per a Algemesí, que inclús tenia en compte les diferents característiques del terme, a una web que només oferia la informació d’AEMET i les dades de la nostra estació meteorològica. Eixe servei incloïa, en teoria un assessorament personalitzat municipi a municipi. L’empresa que prestava fins a 2017 sí que el realitzava i la que s’ho quedà en teoria, també devia de fer-ho.

Enguany, el desinterès per aquest servei ha anat a més i ara ja ni tan sols és possible consultar les previsions. En l’actualitat sols és possible llegir les dades de l’estació, però res més. Ni és possible buscar un històric de l’any, per exemple, ni tenim previsió per als propers dies, ni es pot veure la webcam ni res. Tenim la mateixa informació en la pàgina web que qualsevol de nosaltres té en el mòbil. Exactament la mateixa.

I què ha passat per a que ara que necessitem més que mai tenir eixa informació, i sobretot assessorament, la informació siga deficient i l’assessorament inexistent? Doncs l’última licitació tenia una durada de 3 anys i entrà en vigor l’1 de novembre de 2017. Per tant va caducar el passat diumenge. La setmana passada funcionava la pàgina de manera normal. Hui tenim una versió ridícula. Es podia haver prorrogat un any més. O si es volia es podria haver tret a concurs. Però pel que sembla no han fet ni una cosa ni l’altra. De fet quan es visita la pàgina de l’empresa que ho tenia adjudicat i fa clic a l’enllaç aquest està tallat.

Ningú pot ignorar que les pluges torrencials en tardor són un fenòmen característic de la nostra terra, ben recorrent, i són situacions que s’anuncien per tots els mitjans quasi a una setmana vista, i que mai no agafen per sorpresa a ningú. L’ajuntament sovint ha de decidir si tallar carreteres o suspendre activitats per raons meteorològiques. I necessita un assessorament dels professionals. Eixe servei el teníem i l’hem deixat de tenir. Una vegada més l’equip de govern, en la seua línia, passa de fer bé la feina i d’avançar-se als problemes i prescindeix, quan més falta fa, d’un servei que abans sí que teníem. Una temeritat més del sense govern que estem vivint.

El passat 5 d’octubre, l’equip de govern s’omplia la boca dient en una nota de premsa que

<<En paral·lel, l’estació meteorològica instal·lada al terrat de l’ajuntament genera una quantitat ingent d’informació sobre pronòstics del temps que permet adoptar mesures preventives o recomanar precaució en cas de necessitat. La informació meteorològica és accessible a tota la ciutadania a través de la web municipal>>

Sols els interessa l’autobombo, però no oferir un servei de qualitat a la població. I més encara que les mesures preventives i recomanacions de precaució no estiguen assessorades, conforme passa en la resta de municipis de la comarca, per professionals als que pugues consultar-los per la teua situació particular molta seguretat no ens transmet. Sembla ser que més que per una ciutat intel·ligent, el que tenim són uns governants poc intel·ligents i previsors.

Tenim un govern d’escaparat, que menteix quan parla de les noves tecnologies i de la “Smart City” en què van a convertir Algemesí, però que a l’hora de la veritat no és capaç de mantenir un bon servei de qualitat.

Demanem a l’equip de govern que oferisca a la nostra ciutadania la mateixa informació personalitzada i de qualitat que Alzira, Guadassuar, Benifaió o Sueca ofereixen als seus ciutadans..