Després de dos anys sense bous a causa de la pandèmia, del 24 de setembre al 2 d’octubre tornarà a celebrar-se la Setmana de Bous amb unes combinacions taurines de gran atractiu.

LVA.-  El passat 21 de juliol, la Comissió Taurina d’Algemesí va presentar els cartells oficials de la pròxima fira taurina que se celebrarà del 24 de setembre al 2 d’octubre i que comptarà amb sis jonegades picades, dos sense cavalls, un festeig de rejons i una classe pràctica.

Després de dos anys sense bous a causa de la pandèmia, es recupera la tradicional “Setmana Taurina” amb unes combinacions d’autèntic luxe que anuncien ramaderies de renom i joneguers del màxim interés.

A més de diversos dels noms més sobresalients de l’escalafó, el serial inclou als valencians Miguelito, “El niño de las monjas”, el debutant amb picadors Javier Camps i el torero local Nek Romero, que també farà la seua presentació amb cavalls.

En l’apartat negatiu cal recordar que, per primera vegada en la història moderna, el Consell Escolar Municipal ha decretat que els dies de fira siguen lectius. Encara que en eixes dates els xiquets només van al col·legi pels matins, la decisió condicionarà l’assistència de públic, ja que l’abonament inclou els nou espectacles nocturns que també se celebren en la plaça, i resulta evident que ni els estudiants ni els pares que han de portar als seus fills a classe podran compaginar tals horaris.

El president de la Comissió, Alberto Fernández, va declarar que el dictamen del Consell Escolar “atempta contra la llibertat dels xiquets i contra la tradició local”, al mateix temps que es mostrava satisfet per l’atractiu de les combinacions del cicle “del retorn”. Després d’agrair les facilitats donades per la Diputació de València per a organitzar els festejos sense picadors i l’esforç dels ramaders per a lidiar a Algemesí, va donar la paraula a l’alcaldessa de la ciutat, Marta Trenzano, que va signar un conveni de col·laboració entre l’ajuntament i la Comissió Taurina.

Trenzano va recordar que tradicionalment el Consistori ajuda a totes les festes locals, i que “este conveni oficialitza una col·laboració que va més enllà de l’econòmic perquè estreta llaços entre la festa i el poble, la qual cosa responsabilitza a l’ajuntament a treballar en pro del futur de la fira”. Per a finalitzar va demanar unitat a tots els aficionats després de la decisió del Consell Escolar. “Viure la festa, gaudir-la i fer-la visible és la millor manera de mantindre-la i aconseguir que pervisca”, va assegurar.

Les combinacions definitives han quedat de la següent manera:

– Dissabte 24: jònecs de Torrestrella per a Miguelito i Arturo Gilio.

– Diumenge 25: jònecs de Cebada Gago per a José Antonio Lavado i Joao d’Alva.

– Dilluns 26: erals de El Tajo y La Reina per a Rafael Ponce (Nimes), Óscar Dasilva (Toledo), Alejandro Chicharro (Colmenar), Marco Polope (València) i Abel Rodríguez (Castelló).

– Dimarts 27: erals de Conquilla de Sánchez Arjona per a Nabil “El moro” (Pamplona), Porta Mirave (Osca), Manuel Román (Còrdova), Cristiano Torres (Salamanca) i Borja Navarro (València).

– Dimecres 28: jònecs de Talavante per a Víctor Hernández i Javier Camps.

– Dijous 29: jònecs de Pallarés per a Gonzalo Écija i Alejandro Peñaranda.

– Divendres 30: jònecs de Núñez del Cuvillo per a Jorge Martínez i “El niño de las monjas”.

– Dissabte 1: jònecs de Victoriano del Río per a Manuel Caballero i Nek Romero.

– Diumenge 2: jònecs de Los Espartales per als rejonejadors Pérez Langa i Sebastián Fernández.

El diumenge 25, en horari matinal, se celebrarà una classe pràctica amb erals de Nazario Ibáñez en la qual participaran els alumnes de l’Escola de Tauromàquia de València: Miguel García, Álvaro Cerezo (d’Algemesí), Simón Andreu, Emilio Miranda i Bruno Gimeno.

Els espectacles nocturns seran els següents:

– Divendres 23: CAMELA (en l’Estadi Municipal)

– Dissabte 24: FESTIVAL REMEMBER

– Diumenge 25: CONCURS DE RETALLADORS

– Dilluns 26: BECERRADES

– Dimarts 27: BACARRÁ ON TOUR

– Dimecres 28: GRAN PRIX

– Dijous 29: HENRY MÉNDEZ

– Divendres 30: SEGURETAT SOCIAL

– Dissabte 1: FRAN VALENZUELA (tribut a Alejandro Sanz).