La “Xarxa Innpulso” cofinança a Algemesí la contractació d’un enginyer informàtic o de tecnologies i servicis de comunicació.

LVA.-  L’Ajuntament d’Algemesí ha sol·licitat la incorporació d’un per a impulsar les polítiques innovadores relacionades amb la innovació digital, compra pública innovadora, emprenedoria tecnològica i social, i plans de sostenibilitat, estalvi energètic o economia circular.

Es tracta d’un programa cofinançat destinat a la incorporació d’un agent d’innovació local. Es tracta d’un perfil d’enginyeria informàtica o de tecnologies i servicis de comunicació, l’oferta laboral del qual es troba publicada en la pàgina web municipal. S’admeten candidatures fins a l’1 de febrer.

L’Ajuntament d’Algemesí, després d’aconseguir el guardó de Ciutat de la Ciència i la Innovació, va entrar a formar part de la selecta xarxa de ciutats que formen part de la «Xarxa Innpulso», un fòrum de trobada i definició de polítiques locals innovadores on es compartixen experiències i projectes.

Segons la regidora d’Innovació, Carmina Borrás, «esta subvenció ens permet incorporar capital humà que ajude a impulsar i dinamitzar projectes locals innovadors, tant a nivell d’administració local com els plantejats a instàncies del teixit social i empresarial. Com a Ajuntament, en la mesura de les nostres competències i possibilitats, tenim l’obligació d’oferir recursos a les iniciatives locals que redunden en el benestar dels nostres veïns. Quant a la innovació administrativa, s’ha definit el model d’ajuntament AD HOC (Administració Humana, Oberta i Comunicativa), en el qual la ciutadania és el centre de qualsevol actuació.»

Humanitzar i millorar la relació de l’Ajuntament amb la ciutadania és un altre dels objectius de l’administració AD HOC, començant per unificar i redefinir el servici d’atenció ciutadana, potenciant l’empatia i ampliant els canals de comunicació digital, incorporant un servici d’assessorament i ajuda mitjançant xatbot en la seu electrònica.

Un dels projectes que es pretén desenvolupar durant l’exercici 2024 és Confirm@, un canvi cultural en la gestió municipal cap a un Ajuntament on se simplifiquen els tràmits administratius, es personalitze el servici públic, i s’adeqüe a les capacitats de cada persona, i es promoga la gestió proactiva, tractant d’anticipar-se a les necessitats de la ciutadania.

El govern actual pretén impulsar la innovació i la millora contínua, de manera transversal, en qualsevol projecte que es duga a terme durant la present legislatura.