trail del penyagolosa csp mim miquel tortosa isidre damiá tortuga  fotoperiodismo valencia agencia de prensa valencia prensa valencia comunicacion periodismo marketing publicidad diseño carteleria carton pluma video corporativo agencia prensa2 moises castell carlos bueno la veu d'algemesí

Ferides produïdes per la caiguda de Tortosa. LVA

El 12 de maig es va celebrar una nova edició del Trail del Penyagolosa en les seues diferents distàncies. 

Primerament, la MiM (Marató i Mitja) aplegava a la seua 20ena edició. Enguany, Pepe Juan Maravilla, Sandra Guaita i Iván Moreno recorregueren els 60 quilòmetres de la carrera amb els 3300 metres de desnivell positiu sent tots tres finishers amb 10 hores i 27 minuts Guaita i Maravilla, i 9 hores i 15 minuts Moreno.

Però la prova regna del Trail del Penyagolosa on eixiren Miquel Tortosa, Isidre Damiá i Jordi Mascarell, era la CSP amb els seus 108 quilòmetres de carrera i els 5600 mestres de desnivell positiu, sent una carrera molt dura pel canvi de recorregut i la forta calor la primera nit.

Els primer quilòmetres transcorregueren amb normalitat, però al aplegar al 25, Tortosa va caure i va patir un accident amb ferida oberta al dit de la mà. L’atleta va aguantar sagnant fiins l’arribada de l’avituallament on els metges de l’organització prengueren part i l’anestesiaren per ficar-li cinc punts de sutura. D’ahí fins el quilòmetre 66, lloc on va tindre que realitzar una retirada forçosa, va realitzar la carrera amb cabestrell. El seu company Isidre Damiá també va tindre que abandonar per problemes estomacals.

L’unic que va poder finalitzar la CSP va ser Jordi Mascarell amb un temps de 20 hores i 32 minuts.

Esta edició es celebrava el Campionat del Món de Trail de Penyagolosa Trails HG, amb 85 quilòmetes, 5000 metres de desnivell acumulat i un temps màxim de recorregut de 15 hores.