El lliurament de premis es va celebrar al Teatre Micalet de València on van assistit 120 persones.

LVA.-  El concurs literari AMIC-Ficcions va realitzar l’entrega de premis de València el passat 18 de maig. Dels 1.205 participants del territori valencià, la història de Sofía Muran Trus, de l’IES Victoria Kent d’Elx, ha estat guardonada amb el Premi a la Millor Història de València.

La història guanyadora ha estat presentada amb el relat titulat “Holodomor”, un relat que captiva amb habilitat la tensió i l’emoció d’una situació perillosa. La descripció dels pensaments i sentiments del protagonista ajuda a establir una connexió profunda amb el lector i a sentir empatia pels personatges. L’autora tracta de manera efectiva temes complexos que conviden a reflexionar i aprofundir en la lectura.

L’acte va comptar amb la presència de Marc Jiménez i Agulló, subdirector general de la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme de la Generalitat Valenciana.

La segona Millor Història del terrotori Valencià va estar per al castellonenc Joan Martorell Altabas, de l’IES Leopoldo Querol de Vinaròs, amb el seu relat “El que penso (sobre mi)”, qualificat pel jurat per convidar a la reflexió des d’una perspectiva adolescent, explorant situacions quotidianes plegades d’estereotips. L’escriptor aconsegueix que el lector connecte emocionalment amb el personatge principal i qüestione el seu paper en la societat. A més, destaca l’habilitat per a utilitzar una gran varietat de tècniques literàries.

Com a tercera Millor Història es va guardonat a Alejandra Ballester Lladosa, del Col·legi Guadalaviar de València. El jurat ha considerat que el relat “Ossos tiritants” mereixia el guardó per presentar una habilitat destacable a l’hora de descriure les escenes i personatges amb intensitat i detall. Així com per la seua capacitat d’incorporar la introspecció i reflexió a la narració, la qual cosa afegeix profunditat a una història dura i emotiva.

També es va guardonar al Professor/a més motivador de cada província. El premi al Professor més motivador d’Alacant ha estat per Jesús Dídac Castaño López, de l’IES Victoria Kent d’Elx. El Professor més motivador de Castelló ha sigut Ricardo Nadal Martínez, de l’Agora Lledó International School de Castelló de la Plana, i el premi a la Professora més motivadora de València ha estat per Maria Jesús Taberner Andrés del Col·legi Guadalaviar de València.

Finalment, d’entre els docents finalistes s’ha premiat a la Professora més motivadora de tot el territori Valencià, que ha estat per Maria Jesús Taberner Andrés del Col·legi Guadalaviar de València.

 

Dades de participació de AMIC-Ficcions 2023

El concurs literari juvenil AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries, va tancar la quinzena edició amb una participació rècord de 5.341 alumnes registrats de 350 centres educatius diferents. Estos joves, d’entre 14 i 18 anys, provenen de Catalunya (3.634), València (1.205), les Illes Balears (437), Aragó (63) i Andorra (2).

De les més de 1.800 històries publicades que es van pujar durant el termini del concurs, el jurat, format per persones vinculades al món literari i de l’educació, ha seleccionat 200 grups finalistes, mentre que entre el professorat que ha engrescat als joves a participar, el jurat ha seleccionat 39 docents finalistes.

Organitza AMIC, compromís amb l’educació

L’AMIC, Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació, a la que pertany La Veu d’Algemesí, representa a més de 530 publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del nostre àmbit territorial, que conjuntament arriben a una tirada en premsa escrita en paper d’1.200.000 exemplars, mentre que en digital superen els 14.000.000 d’usuaris únics mensuals.

L’Associació vol donar continuïtat i potenciar aquesta iniciativa a la xarxa que compta amb un gran èxit de participació dels joves i que té la voluntat de promoure la creació literària, perquè forma part del seu compromís amb l’educació, la joventut i la creació.