BERCA TV sucro tv algemesí L’Ajuntament d’Algemesí i la Generalitat Valenciana treballen conjuntament per resoldre el problema de la llicència el més aviat possible.
Des de l’arribada al govern de PSPV i EUPV s’ha treballat, juntament amb la Presidència de la Generalitat Valenciana, per mirar de regularitzar la situació de la televisió que comparteixen Algemesí i Sueca.
Des de fa aproximadament deu anys les emissions de la televisió a Espanya funcionen a través del sistema digital conegut com TDT i és imprescindible comptar amb una llicència oficial per poder emetre continguts a través d’aquest sistema.
L’equip de govern de PSPV i EUPV, sabedor de les dificultats que aquesta situació suposava, va iniciar els contactes amb la Generalitat, concretament amb la secretaria autonòmica de Comunicació, per mirar de resoldre la qüestió de la llicència. La via més ràpida i segura que la GVA va oferir al govern municipal va ser la constitució d’un consorci comarcal que poguera impulsar una televisió pública per a la qual hi ha reservada una llicència i un canal en la demarcació de la Ribera.
Així doncs, tant l’Ajuntament d’Algemesí com el de Sueca, contactaren amb els altres 9 municipis de la Ribera que podien formar part d’aquest consorci perquè s’adheriren a ell i pogueren facilitar, així, la consecució de la llicència per a la televisió pública.
Els onze plenaris aprovarem l’adhesió al consorci i tota la documentació es va remetre, en temps i forma a la GVA qui, al mateix temps i adherint els informes oportuns, ho ha remés al Ministeri.
Ara mateix ens trobem a l’espera que el Ministeri resolga favorablement l’adjudicació de la llicència per a la configuració de la televisió pública comarcal que permetria la recuperació de les emissions del canal que fins ara han emprat Algemesí i Sueca.
L’alcaldessa de la ciutat, Marta Trenzano, ha assegurat que “hi ha decisions i situacions que s’escapen a la nostra competència i aquesta n’és una d’elles. No obstant no ens hem quedat de braços creuats i hem actuat amb tota la celeritat possible informant, en tot moment, els grups de l’oposició que han sigut sabedors de la situació del procediment en cada moment”.
Trenzano ha conclòs que “les emissions s’han aturat per qüestions alienes a la voluntat d’aquest equip de govern. No obstant això, confiem en la ràpida resolució del Ministeri i en la imminent estrena de la televisió comarcal que recuperarà les emissions de Sucro TV”.