El centre annex a la Fe tindrà capacitat per a 500 llits, i han arribat dos avions amb màscares, ulleres de protecció i respiradors.

LVA.-  La Generalitat està ultimant durant tot este cap de setmana els treballs per a concloure les obres de l’hospital de campanya per a pacients de coronavirus annex a l’Hospital La Fe.

Així, els operaris estan ultimant les tasques de neteja i es treballa en la desinfecció dels 317 mòduls que componen la nova ala de l’hospital. S’ha completat el sistema elèctric, de manera que esta nit es duran a terme diverses proves per a comprovar l’encesa i el correcte funcionament del sistema en les instal·lacions.

Fins a l’hospital annex s’han portat també les estructures dels llits que quedaran instal·lades dilluns que ve. L’hospital té capacitat per a albergar fins a 500 llits.

Les instal·lacions sanitàries s’han alçat com un annex de l’hospital de referència, en aquest cas, La Fe. El nou centre sanitari, preparat per a adequar-se a qualsevol necessitat clínica, acollirà en principi a pacients que donen positiu en COVID-19.

Les instal·lacions s’han construït d’acord amb la normativa de seguretat d’infraestructures hospitalàries que és més exigent que la normativa aplicable als equipaments d’emergències,.

Arriben dos vols més de la Xina amb material sanitari adquirit per la Generalitat per a la Comunitat Valenciana

En les últimes hores han arribat dos vols des de la Xina amb més material sanitari adquirit pel Consell i demà diumenge està prevista l’arribada a Manises d’un avió complet.

Este matí ha arribat un avió Airbus A340 procedent de Shanghái, amb 105 metres cúbics de càrrega per a la Generalitat. En concret, transportava 1.500.000 màscares quirúrgiques, 73.000 màscares FFP2 i 57.600 ulleres de protecció ocular.

Ahir divendres, va arribar a Madrid un altre Airbus procedent de Shenzhen amb 100 respiradors no invasius. Sobre este tipus de material, la Generalitat està a l’espera que al llarg del mes d’abril arriben respiradors invasius comprats a la Xina, i a més hi ha altres 600 encarregats a fabricants de la Comunitat Valenciana. No obstant això, l’ús de les UCI en la Comunitat Valenciana està, hui dia, en un 58%.

Finalment, demà diumenge s’espera l’arribada a Manises d’un avió amb tota la càrrega per a la Generalitat Valenciana.

Fins hui, han arribat 8’15 milions de màscares, 5’45 milions de guants, 121.050 equips de protecció individual (EPI), 85.200 ulleres de protecció ocular i 100 respiradors no invasius.