El Patronat de La Festa, juntament amb el Consell Assessor, ha decidit suspendre tots els actes de la festa de la Mare de Déu 2020.

mare de deu de la salut algemesi unesco patrimonio inmaterial moises castell agencia prensa2LVA.-  Segons informa la pàgina web oficial de la festa de la Mare de Déu de la Salut, www.festapatrimonialgemesi.com l’ordre del dia de la reunió que va celebrar ahir 25 de juny el Patronat i el Consell Assessor de la Fundació que organitza la Festa, no va ser l’habitual de altres anys, que consistia en fixar les dades dels últims assajos i concretar les actuacions. Desgraciadament, després de recordar a Joan Fermí Teruel, es va tractar l’eventual suspensió de les processons de setembre.

Les reflexions fetes durant la reunió foren molt paregudes i es poden resumir en què enguany no era possible dur-les a terme perquè calia donar compliment a les normes sanitàries establides a conseqüència de la COVID-19 i, per tant, es va decidir suspendre la Festa.

La tradicional novena i la Missa major es faran amb un format similar al que s’han fet les retransmissions de la Festa del Corpus i de la Setmana Santa. El 7 i 8 de setembre i els actes previs es viuran d’una altra manera baix les normes sanitàries imposades en eixe moment i amb l’esperança de fer la Festa només siga possible.

Segons han informat fonts consultades per este periòdic, no s’ha tancat la porta a la possibilitat de el 8 de desembre, festa de la Immaculada, puga tindre lloc alguna celebració extraordinària si la situació ha millorat i ho permet.