S’inicia el programa “T’avalem: Algemesí jove i verd”, dirigit a persones joves d’entre 16 i 30 anys, i la segona edició del taller d’ocupació “Benestar i Natura”.

LVA.-  Es tracta de tallers d’ocupació i formació promoguts per l’Ajuntament d’Algemesí on les persones participants executen obres o serveis d’interés general que afavorisquen la seua inserció laboral. Encara que ambdós van començar a finals de l’any passat (amb una duració de 12 mesos), el programa T’avalem: Algemesí jove i verd està dirigit específicament a persones joves d’entre 16 i 30 anys mentre que el taller d’ocupació Benestar i Natura II només estableix l’edat mínima de 18 anys per participar.

Cada projecte ha comptat amb l’aportació municipal de 14.000 euros que han estat complementats per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per arribar a 738.075,20 euros de pressupost total per a Benestar i Natura II i a 496.716,80 euros en el cas de T’avalem, que també ha comptat amb el finançament dels Fons Europeus.

El programa per a joves acull sense requisit de formació prèvia a 20 alumnes dividits en dos grups de treball, jardiners i forestals, que duen a terme actuacions per tal de rehabilitar i mantenir el patrimoni natural de la Xopera, la Llacuna del Samaruc i els jardins municipals així com l’eliminació d’espècies invasores, neteja i desbrossament del Bosc de Ribera. Així, al final del curs T’avalem: Algemesí jove i verd, l’alumnat obtindrà dos Certificats de Professionalitat de nivell 1 i 2.

Per altra banda Benestar i Natura II és la segona edició del programa desenvolupat l’any 2021, i que compta amb tres especialitats: jardineria, forestal i atenció sociosanitària. D’aquest programa són beneficiàries un total de 30 persones, on només es demana formació prèvia en el tercer grup de treball lligat a l’atenció sociosanitària per a persones dependents. En l’edició de l’any passat es va col•laborar amb el Servei d’Atenció Domiciliària municipal per a atendre a persones dependents i es va actuar en la Xopera, el bosc de Ribera o el passeig fluvial del riu Magre. A més, s’han donat diverses insercions laborals en l’empresa local Verdnatura Levante S.L. i que, sense dubte, justifiquen l’esforç de totes les parts i donen sentit a aquestos programes.