L’Ajuntament suspén temporalment la concessió per a sortejar les condicions del contracte.

piscina algemesiLVA.-  La situació sanitària derivada de la pandèmia per Covid-19 ha portat a l’Ajuntament d’Algemesí a ordenar el tancament de la piscina municipal coberta fins al pròxim 9 de maig. La decisió ha obligat a suspendre temporalment l’execució de la concessió per a sortejar les condicions del contracte.

La Conselleria de Sanitat va decretar el tancament dels vestuaris i dutxes de les instal·lacions esportives a Algemesí i Guadassuar el passat 29 d’octubre i va restringir a un terç l’aforament de la piscina. La piscina es va tancar el dia 30 d’octubre per una resolució d’alcaldia.

Gestió, Salut i Esport (GSD), l’empresa concessionària de la piscina fins a 2029 en virtut d’un contracte signat l’1 de desembre de 2014, cobra anualment un cànon de 253.000 euros per a gestionar la piscina. El contracte inclou, a més, una clàusula d’equilibri pressupostari que obliga l’Ajuntament a cobrir les possibles pèrdues en què puga incórrer l’empresa. Si la reducció d’aforament a la tercera part es mantinguera uns mesos, GSD podria reclamar a l’Ajuntament quantitats que oscil·larien entre mig milió i 750.000 euros, segons estimacions dels tècnics municipals i en funció dels mesos d’emergència sanitària.

L’Ajuntament ha ordenat el tancament fins al 9 de maig de 2021 per a no haver d’actualitzar la resolució periòdicament, per a evitar la confusió entre els usuaris i perquè no pot permetre’s el pagament de les indemnitzacions que podria reclamar l’empresa concessionària.

Les instal·lacions esportives s’obriran de nou al públic quan la situació sanitària ho permeta i les autoritats estatals o autonòmiques l’autoritzen en funció de l’evolució de la pandèmia.

Els veïns que hagen pagat un abonament, cursos de natació o activitats aquàtiques poden reclamar la devolució dels diners. Els formularis a aquest efecte estan disponibles en la pàgina web de la piscina.

L’empresa concessionària ha sol·licitat reduir la plantilla i amortitzar alguns llocs de treball. L’Ajuntament s’ha negat i ha exigit a l’empresa titular que mantinga en vigor el contracte a una responsable d’administració perquè puga atendre tant els usuaris que demanen informació com als que exigisquen la devolució dels seus abonaments o cursos. També ha exigit conservar el lloc de treball d’una segona persona que s’encarregue del manteniment de les instal·lacions amb un contracte de mitja jornada. L’objectiu és poder obrir la piscina a ple rendiment en el moment en què la situació sanitària ho permeta.

La resta de la trentena de persones que treballen en la piscina amb diferents tipus de contracte o jornades laborals estan emparades per un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació que s’acaba de prorrogar.

Rafa Lluch, regidor d’Esports, ha lamentat les molèsties als veïns afectats pel tancament de la piscina. “La situació de salut pública és molt complicada”, ha comentat. “Demane comprensió a tots els adults i menors afectats per aquest tancament, però ens obliguen tant les autoritats sanitàries com el contracte de concessió de la piscina que va signar el PP en 2014 per a 15 anys. Fem tot el que podem per a garantir que el servei es puga reprendre amb total normalitat quan l’evolució de la pandèmia ho permeta”.