Hui dijous 12 de novembre, a les 13:30 hores, es firmarà el conveni de la targeta Activa Algemesí.

tarjeta activa algemesiLVA.-  La sala de plens de l’Ajuntament d’Algemesí acollirà la firma del conveni per a posar en funcionament la targeta Activa Algemesí. A l’acte estaran l’alcaldessa de la ciutat, Marta Trenzano, els presidents de les associacions de comerços i empreses, ACSA i EMPAL, Àngels Sierra i Mariano Clemente, així com una representació de la Caixa Rural d’Algemesí.

Amb la signatura del conveni es posa en funcionament el procés per a llançar la campanya de la targeta Activa Algemesí. Cada targeta tindrà un valor de 40 euros, dels quals 20 euros els aporta el consumidor i altres 20 euros l’ajuntament, sols vàlids en els comerços locals adherits a la iniciativa d’impuls econòmic local.

Nota d’ACSA.- Des d’ACSA tenim com a finalitat dinamitzar i visibilitzar la xarxa de comerç i serveis locals, consolidar els ja establerts i fomentar la implantació de nous.

La nostra tasca es ajudar als associats i, de vegades, als qui no ho son, en tot allò que necessiten per desenvolupar la seua activitat de cara al públic i, també, de cara a l’ajuntament.

Des del confinament, esta tasca s’ha incrementat d’una manera evident, les reunions amb la Regidora de Comerç i l’ADL són setmanals i tractem tot tipus de problemàtica que afecta als comerços i serveis locals referent a la normativa, a les restriccions, a les ajudes i als requeriments d’elles.

Actualment el teixit comercial local està seriosament tocat i, malgrat que són pocs els establiments que han tingut que tancar, necessiten de xicotets impulsos i activitats que els ajuden a que els nostres veïns i clients es queden en la imatge positiva del comerç que més a prop tenen.

Durant el confinament el comerç local ha sigut el suport del nostre veïnat, la cara amable que els atenia i ajudava, el servei que han necessitat i el professional amb el que han pogut confiar. És fonamental reforçar esta imatge una vegada acabat el confinament.

Des de la Regidoria de Comerç, juntament amb l’ADL, s’ha procurat reforçat activitats com l’Outlet extraordinari finalitzant la temporada d’estiu, per ajudar a liquidar els stocks que els comerços tenien als magatzems. També es va oferir una Passarel·la Virtual a diverses activitats per poder mostrar la nova temporada i tendències per a la tardor.

Al mes de novembre, els comerços que ho han sol·licitat, tindran bosses de paper gratuïtes que mostraran una imatge junta i cohesionada, també els s’han facilitat articles de desinfecció repartits porta per porta per l’ajuntament i d’altres aportats per ACSA, com les estores de desinfecció, les plaques per a les mascotes i altres que ajuden a mostrar una imatge unida de la xarxa de comerços locals.

Per a arrodonir totes estes mesures i activitats, finalment hem pogut treure la Targeta Activa d’Algemesí, per la que els ciutadans d’Algemesí pagaran 20 euros i obtindran una targeta amb 40 de saldo per a gastar en els comerços locals que estiguin adherits a la campanya.

Amb esta activitat es posaran en circulació 160.000 euros, 80.00 dels quals s’aporten del pressuposts de la Regidoria de Comerç, amb la finalitat de dinamitzar les compres per a la Campanya de Nadal. Esta injecció de diners serà importantíssima davant de la situació d’incertesa que vivim els xicotets comerços locals, a hores d’ara ens preocupa un nou confinament i unes mesures cada vegada més restrictives que repercuteixen al consum de forma directa.

Agraïm l’esforç que es fa des de la Regidoria i ens agradaria que, si pot ser, no es queden ací en les mesures d’ajuda al xicotet comerç. Per al pressupost de l’any que ve hem presentat una bateria de propostes que considerem milloraran la xarxa de comerços i serveis locals i esperem siguen ateses.