A partir d’esta nit, es prohibeix la circulació i permanència en vies i espais públics de persones fins les 6:00 h.

Ximo Puig toc de queda coronavirusLVA.-  Les noves mesures urgents decretades a causa dels rebrots de coronavirus entren el vigor a les 01:00 h. del 25 d’octubre, quedant prohibida la circulació i permanència en vies i espais públics de persones entre les 00:00 h. i les 6:00 h. fins a les 23:59 h. del 9 de desembre de 2020.

Excepte:

– Desplaçament al lloc de treball.

– Tornada a la residencia habitual després de la jornada laboral.

– Asistencia a centres sanitaris o adquisició de productes farmacèutics.

– Força major o necessitat.

– Asistencia al tractament de persones majors, menors o dependents.

 

MESURES EN REUNIONS DE CARÀCTER FAMILIAR O SOCIAL

– Queda limitada la agrupació familiar o social a SIS persones, tant en espais públics com privats, excepte en el cas de persones convivents.

– Els jardins i zones d’esplai a l’aire lliure sol podran estar oberts fins a les 10 de la nit.

HOSTALERIA I RESTAURACIÓ

– El consum ha de ser sentant al interior o en terrassa.

– Màxim de persones per taula al interior o exterior serà de sis.

– Les barres únicament podran ser utilitzades per a demanar i arreplegar.

– El horari de tancament dels establiments serà a les 00:00 h. sense poder acceptar noves comandes a partir de les 23:00 h.

– Mascareta obligatòria excepte en el moment de la consumició.

– Es prohibeix la venta d’alcohol en qualsevol establiment de 22:00 h. a 8:00 h. excepte els establiments d’hostaleria i restauració.

Declaració institucional de Ximo Puig, president de la Generalitat Valenciana, sobre les noves mesures en la nostra Comunitat davant la pandèmia de COVID-19

Ximo Puig.- L’evolució de la pandèmia en el nostre entorn ens obliga a adoptar noves mesures amb un objectiu primordial: protegir la salut.

Em dirigisc a vostés per a informar-los de la resolució que la consellera de Sanitat ha aprovat hui amb mesures excepcionals per a tota la Comunitat Valenciana.

Abans vull recalcar os qüestions prèvies:

En PRIMER lloc:

La Generalitat és partidària d’una solució comuna per a tota Espanya. Una solució modulable, segons la situació de cada territori, per a afrontar millor esta segona ona de la pandèmia.

Considerem:

 • Que és necessària eixa solució comuna.
 • Que no podem estar més pendents dels tribunals que dels hospitals.
 • Que no és el temps de les discussions, sinó de les solucions.

Mentre arriba una resposta conjunta, la Comunitat Valenciana no es quedarà esperant. No podem perdre ni un sol dia. És massa important el que ens estem jugant. I per això, anem fent camí.

En SEGON lloc:

He escoltat a tots els agents polítics, empresarials, sindicals i institucionals de la Comunitat Valenciana. I tots ells comparteixen, amb el Consell, la necessitat de noves mesures més estrictes.

Agraïsc la seua predisposició per a continuar treballant -des de la unitat d’acció- en favor de l’interés general de la Comunitat Valenciana.

Com saben, la incidència del virus és menor ací que en tots els territoris del nostre entorn.

 • Som la comunitat peninsular amb la incidència més baixa del virus.
 • Tots els països del nostre entorn europeu (Portugal, França, Itàlia, Regne Unit, etc.) tenen major incidència que la Comunitat Valenciana.

Però no podem perdre temps. La situació empitjora i cal reaccionar amb contundència. Perquè perdre temps, en este moment, significa perdre vides, ocupacions i benestar.

Per tant: Prevenció, responsabilitat i unitat. Són els 3 eixos que inspiren les noves mesures de la resolució que ara passe a desgranar.

L’autogovern atorga a la Generalitat les competències sanitàries. I la Llei orgànica de Mesures Especials en Matèria de Salut Pública, de 1986, autoritza l’adopció de mesures per a controlar malalties transmissibles si existeix «un risc imminent i extraordinari» per a la població. Ara mateix, eixe risc és innegable.

 • Els casos detectats esta setmana en la Comunitat Valenciana han duplicat els de la setmana anterior.

Per això, considerem urgent reforçar les mesures que frenen la propagació del virus i protegisquen la salut. És inajornable evitar la concentració i deambulació de persones en la franja nocturna en què es produeixen botellons i festes privades en domicilis particulars.

 • Perquè dos de cada tres brots tenen origen social, amb una gran incidència de l’oci nocturn no reglat.

En només tres mesos, la Conselleria de Justícia ha rebut més de 20.000 actes de proposta de sanció per a incomplir les mesures de prevenció davant la Covid. I el focus de contagi del 90% d’elles deriven de reunions socials i de festes contràries a la normativa sanitària que se celebren en xalets, vivendes o cases de camp.

Tot això forma part de la nostra manera d’entendre la vida. I està bé; ens agrada ser així. Però ara no es pot fer. Ni tampoc tolerar. Ja n’hi ha prou d’irresponsabilitats que posen en perill als nostres majors, als col·lectius vulnerables, al personal sanitari o a qualsevol ciutadà. Ja n’hi ha prou d’irresponsabilitats aïllades enfront d’una societat que, en la seua immensa majoria, està fent un enorme esforç.

Davant la nova resolució autonòmica que entra en vigor esta pròxima matinada es recomana ajornar les activitats familiars o socials que no siguen imprescindibles, així com limitar l’activitat social en les pròximes setmanes.

Serà un esforç, ho sabem. Però, quina és l’alternativa? La coneixem massa bé i no la volem.

El Consell i l’Advocacia de la Generalitat consideren que estes noves mesures:

 • Són idònies perquè restringeixen el trànsit o la permanència en la via pública.
 • Són necessàries perquè no existeixen mesures més moderades per a este propòsit amb tanta eficàcia.
 • Són proporcionals perquè la franja horària triada per a limitar el moviment té més beneficis per a l’interés general que perjudicis sobre béns o valors en conflicte.

D’altra banda, anuncie que també sol·licitaré al Govern la declaració de l’Estat d’Alarma perquè és l’instrument jurídic més útil per a afrontar esta difícil conjuntura des de la unitat d’acció i amb esperit de cogobernanza.

En eixe sentit, faig una crida al conjunt de governs autonòmics i de les forces parlamentàries representades en el Congrés perquè secunden esta proposta abans que siga massa tard.

Ara tenim 808 ingressats i 125 en UCI. Els casos estan evolucionant amb rapidesa. Hui hem detectat 1.690 casos positius nous, el màxim registrat fins ara a la Comunitat Valenciana. Molts són asintomàtics i un alt percentatge són joves. No podem esperar a estar pitjor per a reaccionar.

En esta causa els joves teniu un paper crucial. Perquè sou el futur i perquè esta Comunitat serà allò que vosaltres decidiu. Heu sigut avantguarda en la consciència pel planeta per la igualtat i per la diversitat. Ara és el moment de fer un esforç major per part de tota la població.

 • Per a arribar al Nadal en les millors condicions socials, familiars i comercials.
 • Per a no danyar l’economia i la vida quotidiana amb mesures que ningú desitja.