El rejonejador Sebastián Fernández va tancar la fira d’Algemesí per la porta gran. Pérez Langa va sortejar un mal lot de Los Espartales, exemplars que van donar escàs joc excepte el bon segon.

carlos bueno firma agencia prensa2

Carlos Bueno

Va acabar l’ancestral “Setmana de Bous” d’Algemesí amb un festeig de rejons que va omplir de nou la plaça. Han sigut sis jonegades, dos sense picadors, una classe pràctica i la funció de rejons final que han resultat un èxit rotund d’afluència de públic i de bon ambient en la població valenciana que porta organitzant la fira des de temps immemorials i que tornava després dels dos anys de pandèmia.

Per al tancament es van anunciar dos genets amb futur que van alçar gran expectació. El triomfador final va ser Sebastián Fernández, que va demostrar que en esta peculiar plaça rectangular es pot torejar a cavall. El va

ajudar a posar-ho en pràctica el primer del seu lot, amb el que va cavalcar a dos pistes amb ‘Califòrnia’ i ‘Nado’ i va clavar les banderilles curtes amb exposició a lloms de ‘Junco’. Va haver temple i puresa, sempre amb els pits dels equins per davant, i després de matar a la segona temptativa va ser premiat amb les dos orelles.

No va col·laborar el jònec que va tancar la vesprada, sense zel i distret. El granadí va fer un esforç i va buscar la vistositat muntant a ‘Jaleo i ‘Judío’, amb el que va fer diverses llançades, però es va demorar amb els acers i va perdre la possibilitat d’aconseguir un altre apèndix.

El mal lot que va sortejar Mario Pérez Langa va condicionar les seues possibilitats d’èxit. Va tindre una envestida desigual i a arreons el que va obrir la funció, complicant molt la seua labor, i va tindre les forces al límit el segon del seu lot. L’aragonés es va entregar sense reserves, amb total disposició, va tirar de varietat i va aconseguir connectar amb les esteses, però en tots dos casos va fallar amb el rejó de mort.

Va brillar especialment amb ‘Garibaldi’, que banderillà cara a cara amb l’astat, i amb ‘Fandango’, que també va ser capaç de ficar el seu cap entre els pitons.

Fitxa del festeig:

Algemesí, 2 d’octubre de 2022. 9ª y última de fira. Ple. Jònecs de Los Espartars de bona presentació i joc desigual. Va sobreeixir el bon 2n.

Mario Pérez Langa: salutacions i volta al rogle

Sebastián Fernández: dos orelles i volta al rogle