marmotte los alpes alpe d'huez galibier telegraph glandon la veu d¡algemesí

Joaquín Navarro, Vicent Torres i Javi Castillo en el cim de Alpe d’Huez. LVA


Un grup de ciclistes d’Algemesí participaren en la «Marmotte Granfondo» que transcorre per alguns dels ports més mítics dels Alps (Glandón, Telegraph, Galibier i Alpe d’Huez).
Qualsevol persona aficionada a l’esport relaciona el mes de juliol amb el Tour de França. I ahir diumenge es celebrà la prova cicloesportiva més mítica que hi ha i possiblement la més dura d’Europa, la Marmotte. Entre els participants hi havia gent de tots els païssos del món, i com no, Algemesí tingué la seua representació en Joaquín Navarro, Vicent Torres i Javi Castillo que prengueren part en la prova ubicada en els Alps françesos.
marmotte la veu d'algemesí

Recorregut de la prova.


A primera hora del matí i després dels primers quilòmetres de la cursa, tingueren que afrontar el Col du Glandon, un port duríssim de 28 km amb rampes de fins el 13% que té un significat molt especials per als aficionats espanyols degut a l’escapada que protagonitzà Perico Delgado l’any 1988 i que acabà per coronar-lo com a campió d’aquell any.
Després d’una perillosa baixada, arribava un dels plats forts del dia. L’ascenció combinada als ports del Telegraph i Galibier. Una pujada brutal per tres motius: la llargaria (35km d’escalada), el desnivell (més de 2000 metres) i l’altitud (es corona a 2700 metres sobre el nivell del mar, on la falta d’oxigen es fa notar). Prova evident de lo dura que és esta ascenció es que la primera volta que es pujà al Tour a principis del segle passat, tan sols tres ciclistes aconseguiren coronar sense ficar el peu en terra. Els algemesinencs ho aconseguiren i pogueren coronar en unes condicions de fred i neu que els ficaren la cosa complicada per a la baixada.
Per a finalitzar els quedava pujar el port amb més renom del ciclisme arreu del món: l’Alpe d’Huez i les seues famoses 21 curves de ferradura cada una nombrada en honor als guanyadors d’etapa. En les forces que els quedaven, aconseguiren coronar i finalitzar la prova en menys de nou hores amb una sensació d’autentic goig i patiment a part iguals per poder aconseguir finalitzar els 175 quilòmetres del recorregut i els 5000 metres de desnivell acumulat.