Un historiador, un economista i un geògraf expliquen les seues ciències socials i la seua aplicació a l’àmbit comarcal.
El projecte comarcal de La Comarca Científica, impulsat pel sociòleg algemesinenc Alexis Lara, ha comptat amb una important presència algemesinenca en la seua primera temporada. Fins a tres científics socials de la nostra localitat han sigut entrevistats.
L’historiador David Pous va ser l’elegit per obrir al públic el nou projecte audiovisual. El dia 5 d’abril, i davant l’expectació d’una ja xicoteta però important audiència de científics socials, va ser entrevistat per Alexis Lara per a abordar què estudia la història i per citar alguns dels moments històrics més importants a Algemesí.
Per la seua part, el geògraf Samuel Zacarés s’estrenava davant de les càmeres de La Comarca Científica a principis de maig. Novament, una entrevista breu per a posar damunt la taula una ciència social molt lligada a les ciències naturals i que ens pots ajudar, entre altres coses, a previndre els riscos ambientals als que estan subjectes els habitants de la Ribera.
Per últim, i de nou un algemesinenc, ha estat l’encarregat de tancar la primera fase del projecte. Es tracta de l’economista Rafa Devís, que trenca amb alguns dels tòpics existents sobre l’economia i que destaca els factors més importants que han tingut lloc als darrers anys en la comarca de la Ribera Alta.