Agents de la Policia Nacional han detingut en Algemesí a tres homes d’entre 21 i 39 anys, d’origen espanyol, com a presumptes autors d’un delicte d’homicidi en grau de temptativa, després que el passat 29 de maig agrediren a Santos, un conegut indigent que demanava a Algemesí.
Durant les recerques, els policies van averiguar que la víctima hauria sigut agredida a l’interior d’un domicili del barri del Raval, en el mateix edifici del portal on va ser trobat assegut en una cadira i amb gravíssimes ferides. 
Els agents van descobrir que, després de l’agressió, els sospitosos, dos germans i un altre home, van llavar i van canviar de roba a la víctima per a eliminar possibles pistes.
Com a conseqüència de les investigacions, els policies van realitzar diversos registres domiciliaris on van localitzar diverses taques de sang i una rajola amb restes de sang i el que podria ser pèl de Santos, que s’està analitzant per a determinar si correspon a la víctima. A més, en el moment de l’arrest, un dels tres sospitosos es trobava pintant i netejant una de les habitacions del domicili en el qual es podria haver produït l’agressió. 
Els agents van intervindre la roba de la víctima i la rajola, i van detindre als sospitosos com a presumptes autors d’un delicte d’homicidi en grau de temptativa. Els detinguts, amb antecedents policials, han passat a disposició judicial.
Santos, de 44 anys i d’origen espanyol, presentava lesions molt greus, com a traumatisme cranioencefàlic, edema cerebral, esclat ocular, fractura de diverses costelles i d’ossos dels peus entre altres lesions. Després de ser localitzat pels agents de la policia va ingressar en l’hospital amb pronòstic reservat i va necessitar diverses intervencions d’urgència. La víctima evoluciona favorablement però permaneix ingressat en l’hospital.