No ho va dubtar; era un moment molt complicat per a Copal i es necessitaven voluntaris per a compondre una gestora provisional per a eixir d’eixa situació d’ingovernabilitat. De manera brava i valenta ell va pegar un pas cap avant.

José Ramón Pous /ADARIBERA.-  Quan escoltaves a Juan David parlar del camp t’adonaves immediatament de la passió que sentia per la citricultura i pel cooperativisme agrícola; especialment pel cooperativisme d’una entitat com ho és la Cooperativa Agrícola d’Algemesí. Les seues paraules anaven acompanyades dels fets i a qualsevol camp que t’acostares de la seua propietat tenia un segell identificatiu que clarament demostrava que era un gran profesional qui atenia les necessitats dels seus horts. Últimament havia apostat molt fort en la varietat de clementina Tango, varietat que comporta el pagament de royalties, i havia fet una gran inversión en la que no havia escatimat ni un céntim, però clarament eixe significatiu esforç estaba donant un bon rendiment. Tenia una il·lusió que sabia transmetre a tots els altres, i va encapçalar una gran lluita en defensa de la citricultura local i també de la riberenca. Va voler conjuminar esforços en defensa del sector primari amb la creació i formació d’Adaribera; la finalitat de la qual era la dignificació del sector primari local i de les dues Riberes.

El Covid-19 ens ha deixat un abans i un després en l’aspecte citrícola. En el abans estàvem en un moment difícil i complicat, però en el després no ho estem menys. Nosaltres, des d’Adaribera, volem transmetre les nostres condolences per tots aquells que no han pogut superar aquesta malaltia i que desgraciadament encara va en augment; però volem posar el nostre émfasi de tristesa i condolences per la pèrdua del nostre estimat company Juan David Alandete Ríos. Una pèrdua irreparable de l’alma mater d’aquesta associació, d’un lluitador incansable de la nostra citricultura i d’un pilar fonamental en Adaribera. Déu tinga al seu costat a tots els qui ens han deixat pel Coronavirus i al nostre estimat company Juan David Alandete Ríos.