El passat dimarts, el policia d’Algemesí Pedro Quiñonero va assistir a una mare mentre donava a llum en un domicili del municipi. El personal sanitari va arribar minuts després.

LVA.-  El passat dimarts, el policia d’Algemesí Pedro Quiñonero va assistir a una gestant mentre donava a llum en un domicili del municipi. Al voltant de les 20:00 h, la policia local d’Algemesí va rebre un avis d’una telefonada que s’havia efectuat al 112 per informar que una mare havia trencat aigües en casa i necessitava assistència sanitària, ja que es tractava d’un part imminent que no possibilitava el trasllat a l’hospital.

El protocol davant d’estes situacions és que la policia intervinga el temps que calga fins que arribe el personal sanitari. Els primers a arribar a la casa familiar van ser Pedro i el seu company Noel Silla, qui va estar de suport i regulant la seguretat del domicili.

En el moment que van entrar per la porta es van adonar que havien d’assistir a la mare perquè es tractava d’un part precipitat que estava ocorrent de forma molt ràpida: la gestant es trobava en fase expulsiva. El part va ser assistit pel policia Quiñonero i va anar sense problemes ni molèsties a destacar.

L’equip sanitari format per una doctora d’urgències, dos infermers i una persona de suport bàsic va arribar minuts després, just quan el bebé acabava de nàixer i van procedir a tallar el cordó umbilical i a comprovar que la mare i la filla estaven bé.

Pedro Quiñonero, que té ja recorregut en assistència sanitària i de ferits, havia assistit abans a altres parts, i ha declarat que va ser un moment molt emocionant. La família es va mostrar molt agraïda per la seua intervenció. “Moltes vegades es pensa que la policia només posa denuncies, però el 90% de les actuacions que realitzen són humanitàries o d’ajuda al ciutadà”, va reivindicar.

Com anècdota, ha contat que després d’acompanyar a la mare a l’hospital quan ja havia parit van rebre un altre avis d’una altra mare que havia trencat aigües, però esta va poder arribar a l’hospital en ambulància.