L’Ajuntament d’Algemesí ha aprovat els pressupostos municipals per a 2022 i preveu fortes inversions en matèria d’obres i projectes.

LVA.-  L’Ajuntament d’Algemesí ha aprovat el pressupost municipal per al 2022 que ascendeix a un total de 23.686.108 €. Aquest ha comptat amb els vots a favor de PSPV, d’Esquerra Unida i del regidor no adscrit, i els vots en contra del Partit Popular, Compromís i Vox.

En matèria de despesa, l’alcaldessa Marta Trenzano destaca que l’erupció de la pandèmia ha trencat el full de ruta dels pressupostos: “en aquell moment vam haver de fer front a la situació adoptant la màxima que ningú es quedara arrere en aquesta crisi sanitària i econòmica.” És per això que durant aquests dos anys s’han impulsat una sèrie d’ajudes municipals, arran de fer de modificacions de crèdit, centrades sobretot en tres eixos: les ajudes als comerços locals que han ascendit a 669.865€;  una forta inversió de 453.324 € en serveis socials i programes de reinserció laboral i, per últim, el Pla de Revitalització Agrícola amb una quantia destinada de 240.000 €, constituint així un total d’1.363.189 € de fons íntegres de l’Ajuntament durant el 2020 i 2021.

 

S’acaba l’any amb l’adjudicació de projectes per al poble per valor de més de 10 milions d’euros

No obstant això, tal com ha declarat l’alcaldessa i regidora d’Hisenda: “haver fet una bona gestió de l’economia local ens ha permés no descuidar les inversions que havíem promés executar abans que acabe la legislatura.” Gràcies a la gran contribució econòmica de la Generalitat, al Pla d’Inversions de la Diputació i a la forta aportació municipal, s’acaba l’any amb l’adjudicació d’obres per valor de més 10 milions d’euros. Es tracta de projectes amb un fort  caràcter social, sanitari, educatiu i de promoció econòmica que ja s’han iniciat o que s’iniciaran en breu i que simbolitzen el major esforç inversor dels últims anys.

La meitat d’estes inversions corresponen al fons del Pla Edificant de la Generalitat per a l’execució del nou centre d’Educació Especial Alberto Tortajada per import de 4.158.078 €; l’ampliació amb valor d’1.001.228 € de l’Institut Bernat Guinovart i la redacció del projecte i altres serveis al CP Salvador Andrés per import de 36.267 €, tots aquests amb previsió de desenvolupar-se l’any vinent.

També destaquen obres molt significatives i esperades per la ciutadania com són la piscina municipal descoberta amb un import d’1.595.552 € -compost per 900.000 € de subvenció de la Generalitat i la resta de fons municipals- i les pistes esportives annexes al pavelló cobert per import de 778.539 € de fons del consistori, amb les obres ja iniciades. És d’importància també la rellevant inversió que la Generalitat esta executant en l’ampliació i reforma del Centre de Salut que compta amb un pressupost d’1.963.000 €.

Quant a la millora de parcs i carrers, es destinaran fortes inversions a la reforma ja començada del Parc Salvador Castell, finançada amb una subvenció de 797.484 € de la Conselleria d’Habitatge i de la Diputació, i a la millora del carrer València, amb un pressupost de 177.000 € de fons propis. En matèria de mobilitat, destaca una reinversió de 66.000 € del Pla Provincial per a la connexió de l’avinguda Bernat Guinovart -recentment dotada d’un carril bici – amb el poliesportiu. A més, en medi ambient cal mencionar la millora d’infraestructures de la Llacuna del Samaruc per un import de 47.782 €.

A banda d’aquestes grans inversions, l’objectiu continua sent mantindre o augmentar totes les inversions que generen benestar a la ciutadania, com poden ser la continuïtat de la Xarxa Llibres, les subvencions a les associacions i col·lectius, la millora de les instal·lacions, de l’equipament i dels carrers així com la neteja i l’increment del reciclatge o l’adquisició d’un immoble per desenvolupar un centre d’atenció ciutadana.  A més, queda oberta la possibilitat de fer una nova modificació de crèdit amb el romanent de tresoreria de 2021, amb l’objectiu de millorar la pavimentació i els llocs d’aparcament d’Algemesí.