fabricació de rajoles BTC  biblioteca del barri del Raval marta  trenzano L’Ajuntament d'Algemesí i l’associació Algemesí Solidari la veu d'algemesiEl sistema de fabricació de rajoles BTC s’utilitzarà també per a construir un edifici a la població africana de Baasneere, agermanada amb Algemesí.
L’Ajuntament d’Algemesí i l’associació Algemesí Solidari han ficat en marxa un taller que dona treball a 8 joves en la construcció de blocs de terra comprimida.
Es tracta d’un projecte en què els joves fabricaran les rajoles amb les quals després es construirà una biblioteca al barri del Raval. Unes rajoles nomenades BTC, amb les quals es portarà també a terme un edifici de construcció sostenible amb un sistema molt similar al que Algemesí Solidari, amb la col·laboració del consistori, construiran després a Baasneeré.
En total aquests joves, que han estat formant-se durant un mes, fabricaran 17.000 BTC amb els quals després es construirà la biblioteca. Serà una tasca d’uns 3 mesos de duració.
Des del consistori, l’alcaldessa Marta Trenzano, que ha visitat el taller, va explicar la importància d’oferir aquest tipus de tasques als joves del barri del Raval. «Necessiten un treball digne i un salari digne que els proporcione una vida digna», va afegir. També va suggerir altre tipus d’actuacions d’aquest tipus al barri.
Per la seua banda, Xavi Ferragut, president d’Algemesí Solidari, va destacar la implicació de diferents col·lectius en un mateix projecte així com la possibilitat de millorar la qualitat de vida dels veïns amb accions com aquesta.
Per a Algemesí Solidari era important enllaçar els dos projectes que a hores d’ara porten endavant, per una banda una biblioteca al barri del Raval i per una altra la construcció d’un institut a Baasneeré. Els dos edificis estaran construïts amb aquestes rajoles de BTC, que permetrà adaptar-se a les condicions del lloc on es va a realitzar l’edifici. Una tècnica que ha portat a Algemesí Solidari inclús a fer cursos de formació i que ha despertat interés i curiositat en el món de l’arquitectura en l’àmbit valencià.