La primera convocatòria del premi de narrativa Enric Lluch i de poesia Caixa Rural convoquen un gran nombre d’obres.
Una vegada tancat el termini de presentació d’originals, el nombre d’obres presentades demostren la bona acollida d’aquest concurs. Al I Premi de Narrativa Infantil Enric Lluch, s’hi ha presentat un total de vint-i-sis obres, mentres que al I Premi Caixa Rural de Poesia Infantil ho han fet vint-i-nou poemaris. Totes elles s’hi ha presentat amb pseudònim i acompanyats per una plica.
L’èxit de la primera convocatòria demostra que, tant la dotació del premi com les entitats convocants, han sigut un revulsiu per als escriptors i escriptores de literatura infantil. D’una banda, l’Ajuntament d’Algemesí ha volgut donar-li el nom d’un autor algemesinenc prestigiat en aquest àmbit. D’altra, la Fundació Caixa Rural ha apostat per la poesia infantil i ha creat el primer premi exclusiu per a aquesta modalitat literària a més d’assignar-li una dotació temptadora.
El jurat del premi de narrativa estarà format per l’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano; els escriptors Enric Lluch i Francesc Gisbert i un representant de l’editorial Andana que és la que publicarà les obres guanyadores. Igualment, Andana aportarà dos representants al jurat de poesia infantil, i completaran aquest jurat, el regidor de Cultura, Pere Blanco, el director general de la Caixa Rural, Franscisco Soler i Andreu Galán, escriptor i especialista en poesia infantil.
Ja està publicada en la web municipal i en la de l’editorial el llistat dels títols rebuts. Un altre incentiu d’aquests premis és el fet que, juntament amb el lliurament de premis en el mes d’abril, apareixeran publicades les obres guanyadores.