El regidor de Cultura, Pere Blanco, i el director del Museu, Julio Blasco, van rebre junt amb els tornejants a la delegació conformada per 29 persones.

LVA.-  Una delegació procedent de Ghana i Cap Verd va visitar el passat dimarts el Museu Valencià de la Festa dins del projecte HORESD coordinat per la Mancomunitat de la Ribera Alta. El regidor de Cultura, Pere Blanco, i el director del Museu, Julio Blasco, van rebre junt amb als tornejants a la delegació conformada per 29 persones.

Els tornejants han tancat l’acte amb una mostra de les seues danses: han escenificat el mago, creuaetes, sis puntes i cadiretes, entre altres, per mostrar-li als visitants una demostració en viu de patrimoni immaterial algemesinenc. Tot seguit, part de la delegació va tindre una reunió de treball mentre que la resta de l’equip va gaudir de les diferents exposicions que ofereix el museu.

Des de dilluns i fins a este divendres l’equip format per dirigents i personal tècnic dels països africans visitaran distintes localitats de la comarca, entre les quals destaca Algemesí i l’emblemàtic Museu de la Festa per a prendre nota de l’experiència en la difusió i valorització del patrimoni cultural immaterial i les seues aplicacions en la promoció turística del seu territori.

No obstant, l’objectiu principal d’aquestes jornades és empoderar i dotar d’eines als agents locals de la zona metropolitana de Kumasi, la segona ciutat més poblada de Ghana, per a millorar les polítiques ambientals de la zona i evitar degradació i problemes sanitaris derivats dels abocadors no controlats.

Aquest encontre a la Ribera s’emmarca dins l’acció formativa i de capacitació del projecte HORESD (acrònim Reinforcement for Sustainable Development), que va començar a inicis de 2022. Aquest està finançat pel programa Europe AID la Unió Europea amb un pressupost total de 2 milions d’euros i 30 mesos de durada. En aquesta delegació es troben l’alcalde de Kumasi, Hon Samuel Pyne, i el Ministre Regional dels Ashanti, Hon Simon Osei-Mensah, així com els coordinadors locals del projecte a Cap Verd i a Ghana.