Ramaderies de categoria, varietat d’encastes i grans al·licients entre els joneguers per a la fira de 2019.

https://www.laveudalgemesi.es/wp-content/uploads/2019/07/BOUS-ALGEMESI-2019.jpgCarlos Bueno.-  La Comissió Taurina d’Algemesí ha presentat hui 18 de juliol, les combinacions finals de la pròxima “Setmana de Bous”, un cicle que se celebrarà entre el 21 i el 29 de setembre amb un elenc de ferros de primer ordre i una àmplia varietat de encastes.

Entre els noms que faran el paseíllo en la peculiar plaça rectangular de fusta destaquen, entre altres, els de Borja Collado, Diego San Román i Fernando Plaza, tres dels grans al·licients de l’escalafó de joneguers actual, així com el del prometedor valencià Miguel Polope, que debutarà amb picadors en el cicle.

El serial constarà de sis jonegades picades, dos sense picadors i un festeig de rejons. A més, el dilluns 23 en horari nocturn, se celebrarà una becerrada amb jònecs del ramader local Salvador Pujol Gómez en la que participaran tres alumnes de l’Escola Taurina de València: Alberto Donaire, Nek García Romero i Álvaro Cerezo, els dos últims d’Algemesí.

En la presentació de cartells, el president i el vicepresident de la Comissió han explicat que l’absència d’alguns joneguers amb els quals pretenia comptar-se es deu exclusivament al fet que “van rebutjar matar les ramaderies oferides”, lamentat que els seus apoderats “preferisquen deixar fora d’esta gran fira de als seus poderdants i després s’anuncien en altres cicles amb divises similars a les oferides”. En la llista de joneguers que han declinat actuar a Algemesí s’han citat els noms d’Antonio Grande, Francisco de Manuel, Isaac Fonseca i El Rafi.

Com a novetat, enguany se celebrarà el que la Comissió ha batejat amb el nom de “La jonegada de la Cultura”, que tindrà lloc el dissabte 28 de setembre amb ramat de Talavante i els valencians Miguelito i Miguel Polope en el cartell. Per a eixe mateix matí s’ha convocat un concurs de pintura en el que es decoraran tots els enganyadors de la plaça de bous. Les obres que aconseguisquen superar el festeig sense danys seran subhastes, i la recaptació íntegra es donarà a finalitats benèfiques locals.

Les combinacions definitives de la fira han quedat com segueix:

Dissabte 21 de setembre: Jònecs de Saltillo per a Maxime Solera i Cristóbal Reyes, i un sense puntes de Cebada Gago per al rejoneador Sebastián Fernández.

Diumenge 22: Jònecs de Cebada Gago per a Héctor Gutiérrez i Manuel Diosleguarde, i un sense puntes per al rejoneador Óscar Borjas.

Dilluns 23: Erals de Los Chospes per a Alejandro Contreras (Escola de València), Nino Julien (Escola de Nimes), Alejandro Peñaranda (Escola d’Albacete) i Joan Marín (Escola de València).

Dimarts 24: Erals de Coquilla de Sánchez Arjona per a Joao D’Alba (Escola de El Juli), Lucas Miyane (Escola de Beziers), Fabien Castellani (Escola d’Arles) i Javier Camps (Escola de València).

Dimecres 25: Jònecs de Puerto de San Lorenzo per a Alejandro Mora i Víctor Hernández.

Dijous 26: Jònecs de Victoriano del Rio per a Fernando Plaza i Borja Collado.

Divendres 27: Jònecs de Daniel Ramos per a Diego San Román i José Fernando Molina.

Dissabte 28: Jònecs de Talavante per a Miguelito i Miguel Popole.

Diumenge 29: Jònecs sense puntes de Los Espartales per als rejoneadors Andrés Romero i Ana Rita.