La tradicional mascletà del dia 8 de setembre, dia gran de les Festes de la Mare de Déu de la Salut, enguany es renova i es presenta més innovadora i atractiva. Els festers del Barri València han encarregat a l’empresa Europlá una mascletà piromusical amb la melodia de la Muixeranga.
L’encarregat de dissenyar l’esdeveniment és l’algemesinenc Roberto Pellicer, que ha dirigit el treball de sincronització de les carcasses amb els colps de tabalet, mentre que la melodia de la dolçaina sonarà per megafonia amb el suport d’efectes pirotècnics.
Al ritme d’aquesta interpretació especial de la melodia de la muixeranga s’alçaran dues muixerangues construïdes tant per la Muixeranga d’Algemesí com per la Nova Muixeranga, la qual cosa completarà aquesta nova interpretació.
La mascletà del dia de la Mare de Déu de la Salut es dispara en el parc Salvador Castell a l’altura de la passarel·la d’accés al col·legi Marista passades les 14 hores, ja que té lloc quan finalitza la missa que es du a terme després de l’entrada de la Mare de Déu que marca el final de la Processoneta del Matí.
Tant els festers del Barri València com l’empresa pirotècnica han mostrat la seua il·lusió per aquesta muixeranga piromusical pel que suposa introduir una novetat en les festes i comprovar en directe el resultat de l’espectacle.