La falta de quatre cadafals per a rematar la totalitat de la plaça de bous, condiciona la celebració de la Setmana Taurina 2022.

LVA.-  Després de dos anys sense Setmana Taurina, el passat 2 d’abril va tornar a celebrar-se la tradicional subhasta de cadafals en la Plaça Major amb la il·lusió que els bous puguen tornar a Algemesí el pròxim mes de setembre. Lamentablement, només va haver 25 remats dels 29 necessaris per a completar la plaça. A la penya que es va quedar sense postor en l’última ocasió, s’afigen enguany les de Fanecaes, Alí Galló i Pataes, que van decidir no presentar-se, i Xiflali-Caguerà de Bou, que va licitar però finalment no es va quedar cap lloc. En canvi sí que ho va fer una nova, la MA K TAGRÀ.

En primera ronda van quedar sis cadafals per assignar, i es va procedir a efectuar una segon subhasta incrementant el preu de les alces en un 30%, tal i conforme registren els estatus. En esta ocasió, dos de les tres penyes que s’havien quedat sense lloc s’adjudicaren un cadafal, quedant-se definitivament quatre sense interessats.

El cadafal més car va resultar K’AS LIAT en el puesto 10 amb 24.350 euros, mentre que el més barat va ser la NOMÉS TINC 1 en el puesto 1 amb 1.550 euros.

El remat de la subhasta va ser inferior en 14.200 euros al de 2019, últim any que es va realitzar la fira abans que la irrupció del coronavirus obligara a la seua suspensió fins en dos ocasions, i va quedar establit en 389.500 euros, una recaptació que constitueix el pressupost per a la seua organització i que queda mot lluny de l’època d’esplendor econòmic, quan en 2007 va ser de 826.850 euros.

Ara la Comissió Taurina ha de decidir si s’encarrega del muntatge dels quatre llocs que han quedat sense postor o si existeix la possibilitat de negociar algun tipus d’adjudicació, una cosa que es dilucidarà en breu i del que La Veu d’Algemesí donarà informació en la seua pàgina web, així com la designació de president i vicepresidents de la Comissió, de les dates triades per a la celebració de la Setmana de Bous 2022, i del possible disseny que els festejos puguen tindre.