Unió Gremial reuneix més de 80 representants de les seues associacions i gremis en el Consell de Representants 2023.

LVA.-  Algemesí va acollir el dijous 27 de juliol, el Consell de Representants de Unió Gremial 2023. Àngels Sierra, presidenta de l’Agrupació de Comerç i Serveis d’Algemesí (ACSA) i Carles Gallardo, vicepresident de l’Agrupació Empresarial d’Algemesí (EMPAL), totes dues entitats membres d’Unió Gremial, van inaugurar la trobada i van reivindicar la importància de l’associacionisme com a eina per a defensar el comerç local. En este sentit, tots dos van destacar el treball de la Unió Gremial com a federació vertebradora i dinamitzadora del teixit comercial de la Comunitat.

Durant la trobada, els assistents van poder compartir experiències i propostes respecte a les diferents accions desenvolupades per les entitats membres d’Unió Gremial en els últims mesos. També es va insistir en la importància de col·laborar i treballar conjuntament per a promoure el creixement i enfortiment del sector.

Per part seua, el president d’Unió Gremial, Juan Motilla, va repassar el treball que s’ha realitzat durant els últims mesos i va explicar les línies de treball de l’entitat en el futur, amb l’objectiu de continuar impulsant i defensant davant les administracions un major suport al comerç tradicional dels nostres pobles i la necessitat de mantindre les línies de subvencions al comerç, com ‘AVALEM Comerç’ i garantir que enguany no es veja minvada la seua dotació pressupostària, així com la importància de “defensar un marc legislatiu de tot el sector, el PATSECOVA, i una llei de comerç que mire pel territori i l’ordenació urbana al servei de les persones, que no expulse el comerç dels nostres barris ni afavorisca la implantació de les grans superfícies en les àrees industrials o en les perifèries dels nostres municipis”.

Durant la trobada també es va apuntar que en els últims temps s’està estenent en els col·legis públics de la Comunitat l’apilament dels Xec llibres de l’alumnat, una ajuda de la Conselleria d’Educació que rep cada estudiant per a la compra dels llibres de text. Es tracta d’un xec nominal perquè les famílies puguen comprar els llibres. Però en els últims mesos, hem detectat que alguns consells escolars acaparen els xecs i gestionen directament amb les editorials o grans botigues la compra dels llibres, impedint que cada família trie la botiga on comprar el seu material, afeblint així el teixit comercial, especialment de llibreries i papereries, i fomentant el monopoli de les grans empreses i la competència deslleial.

La clausura de la trobada la va fer l’Alcalde d’Algemesí, José Javier Sanchis, que va assistir acompanyat d’una àmplia representació de la corporació municipal, on va destacar l’àmplia història de Unió Gremial com a patronal autonòmica del comerç local i el seu treball en la defensa del teixit comercial valencià.

En finalitzar, l’alcalde va fer lliurament al president de Unió Gremial d’una figura de la marca “Algemesí ho te tot” que representa la Muixeranga d’Algemesí, en record i commemoració de la celebració del Consell de Representants en el municipi. Tot seguit, els assistents van poder continuar conversant en un to més distés durant la degustació de productes locals i de proximitat preparats pels comerços d’Algemesí.