Les empreses de transport pararan dilluns que ve i adverteixen que les conseqüències seran immediates.

LVA.-  El Sector del Transport ha convocat un «atur nacional indefinit» a partir del dilluns 14 de març. L’organització de transportistes de mercaderies adverteix que el 90% de les empreses del sector està en situació de «fallida total», al que se suma la «precarietat» de totes les persones treballadores. La Plataforma, que aglutina tot tipus d’empreses i autònoms de mercaderies espanyols, destaca que «l’escalada dels preus del combustible a conseqüència de la guerra entre Ucraïna i Rússia encara agreuja més la situació dels transportistes». Cal recordar que el passat Nadal ja van convocar una vaga que es va desconvocar “in extremis”.

Altres associacions històriques del sector, com per exemple la patronal del transport Comité Nacional del Transport per Carretera (CNTC), la Federació Nacional d’Associacions de Transport d’Espanya (Fenadismer) i la Confederació Espanyola de Transport de Mercaderies (CETM), encara no han donat llum verda a l’atur convocat per la Plataforma Nacional, que es desentén de l’acord dut a terme al desembre entre la patronal del sector i el Govern.

Davant esta situació, les empreses de transport avisen que esta vaga pot tindre serioses conseqüències des de ja mateix.