A Algemesí el cementeri està tancat des del 13 de març i no es poden celebrar funerals, només soterraments.

LVA.-  Segons informa l’agència EFE, l’Ajuntament de València ha acordat el tancament dels cementeris, sales de vetla del tanatori i la suspensió dels oficis religiosos per a contribuir a la contenció del coronavirus.

En la resolució es decreta la prohibició de la prestació del servici habitual de sales de vetla de cadàvers i de totes les celebracions religioses i laiques en els tanatoris-crematoris públics de la ciutat.

Esta indicació afecta ara a totes les defuncions, no sols –com ocorria des del passat dia 12– a les d’aquelles persones que s’hagueren vist contagiades pel coronavirus. A més, se suspenen tots els servicis religiosos en la capella del Cementeri General i en els enterraments pels ritus musulmà i jueu.

Una vegada concloga l’Estat d’Alarma es posarà a la disposició de les famílies la possibilitat de fer les cerimònies de comiat que les circumstàncies impedeixen ara.

Recordar que esta mesura es va prendre a Algemesí el 13 de març, i des de llavors el Cementeri Municipal està tancat a excepció de per a soterraments, que es tenen que dur a terme en la més absoluta intimitat familiar. L’ordre dictamina que els difunts siguen duts directe des del hospital al cementeri sense celebrar-se cap missa ni altre tipus de funeral.